Bu da oldu!.. Sahte rozetle oy avcılığı...

Ölüleri, mezarlarından kaldırır oy kullandırırlar...

Metruk binaları seçmen kütüğüne kaydederler...

8 daireli apartmana ilçe nüfusu kadar seçmen yazdırırlar...

Seçim sandıklarına tekerlek takıp gezdirirler...

Trafoları kedilere patlatırlar...

Bir alay askerî öğrenciyi 2 koğuşta ikamet gösterip oy kullandırırlar...

"Seçim" denince şeytanın aklına gelmeyecek "proceler"(!) üretmekte üstlerine yoktur. Hele bir de rant ve avantadan para kazanma "proceler"i(!) yaratmakta ellerine kimse su dökemez (bu konu için ciltler dolusu kitap yazılır). Türkçe meali "kazan kazan"dır!.. Sık sık gömlek değiştirirler... Papaz cübbesi de giyerler, Yahudi kipası da takarlar. Sorsanız, Müslümanlıkta kimseyi beğenmezler. Helal, haram konusunda vaaz ederken mangalda kül bırakmazlar!.." Yetim hakkı" denince salya sümük olurlar... Nasıl olsa kafalarına göre imam bulmakta da sıkıntıları yoktur!..

Geride bıraktığımız hafta içinde metruk bina içinde ne yaşar ne de yaşamaz seçmenlerimizi bile hayretlere düşüren bir olay cereyan etti;

Malatya'da ev ziyaretleri yapan bir grup kadının, Saadet Partili olduklarını söyleyerek 'başka partilerle iş birliği yaptığı için' Saadet Partisi'ne oy verilmemesini istedikleri ortaya çıktı.

Malatya'da Saadet Partisi rozeti taşıyan bir grup kadının ev ziyaretleri yaparak Saadet Partili olduklarını ancak bu partiye oy vermeyeceklerini söyledikleri iddia edildi.

Saadet Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Emine Akkurt, düzenlediği basın toplantısında olayı açıklayarak, "Bu süreç bir savaş değil, hizmet üretme sürecidir, yerel seçimdir" diyerek, böyle bir tutum içerisinde olanları vazgeçmeleri konusunda uyardı. Saadet Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Emine Akkurt, son günlerde bazı kadınların Saadet Partisi rozeti takarak ev ev gezip, Saadet Partisi'nin bir takım siyasi partiler ile iş birliği içerisinde olduğunu iddia edip, "Yerel seçimlerde Saadet Partisi'ne oy vermeyin" dediklerini ifade etti.

Tezgahın patlamasının ardından SP lideri Temel Karamollaoğlu, tivıtır üzerinden sert mesajlar paylaştı. Karamollaoğlu bir mesajında, "Malatya'da kendilerini Saadet Partili gibi gösteren bir grup kadının kapı kapı dolaşıp Saadet Partisi'ne oy verilmemesini telkin etmesi bizi son derece şaşırtmış ve üzmüştür. Yapılan bu ahlaksızlık ne insanlığa ne de insani değerlere sığar" dedi.

"Bu tezgâhı kim çevirdi acaba" diye herhalde sormazsınız diye düşünüyorum. Ateş bacayı sardı bir kere!.. Cumhur İttifakı'nı genişletme ve geliştirme çalışmaları da yeterli gelmeyecek gibi gözüküyor. SP lideri Temel Karamollaoğlu skandalın ortaya çıkarılması ardından YENİÇAĞ'a özel açıklamalarda bulundu, Karamollaoğlu, "maalesef ısrarla Saadet Partisi'nin üzerine haksız ve ahlaksız bir kampanya yürütülmeye çalışılıyor. Biz bunu iktidarın kaybetme telaşına bağlıyoruz. Kaybedeceklerini anlayanlar, hedefe gidecek her türlü yöntemi meşru görüyorlar. Bu yanlıştır. Hile, yalan, iftira hiç bir şart altında meşru olamaz. Seçimler bir demokrasi yarışıdır. Partiler birbirinin düşmanı değil siyasi rakibidir. Bu yarışın siyasi nezaket içerisinde yürütülmesini istiyoruz. Çünkü rakibin iyisi kazanırken değil kaybederken kendini belli eder" dedi.

O zihniyet, 2002 seçimleri öncesinde de ev ev dolaşmış, Millî Görüş mensuplarına yemin billah edip "Necmettin Erbakan'ı satmadıklarını, iktidara geldiklerinde Erbakan'ı ne pahasına olursa olsun Cumhurbaşkanı yapacakları" propagandasını yapmıştı. Olan biten ortada. Merhum Necmettin Erbakan'ın onlar için söyledikleri de hâlâ arşivlerde...

Ankara kulislerinde, sıkışan Cumhur İttifakı'nın seçim kazanmak için daha ne yollara başvurabileceği ile ilgili dudak uçuklatacak iddialar konuşuluyor. Montaj kasetlerden tutun da, iftira dosyalarına kadar...

Şarap şişesi ile ev ev gezip "Biz CHP'liyiz. Millet İttifakı'nı içimize sindiremedik. CHP'ye oy vermeyin" deseler... Ayaklarına Mekap ayakkabı giyip, HDP rozeti ile evleri dolaşıp "çözüm süreci buzdolabından çıkarılacak. Durmak yok yola devam. Beraber ıslandık biz bu yollarda" diye şarkı söyleseler, inanın hiç şaşırmayacağım. İmralı'dan, mektup getirip, "Öcalan'dan zillet ittifakına destek" diye meydanlarda bile okuturlar!..

Soğan'ın terörist, patlıcanın hain olduğu ülkede, ayva ile hıyar dile gelir bekanın devamı için oy bile ister!..

 

Yazarın Diğer Yazıları