Bu da yetmeyecek!...

Yenilen; “yolcu” niyetine...
Ziya Doğan ve Ertuğrul Sağlam için...
İlk 10 dakikada, Ziya Doğan, “Paçayı kurtardım” diye havalarda uçmaya başladı.
Uçuranlar, milli takımın stoperi Gökhan Zan ile sol kanat savunucusu İbrahim Üzülmez..
Gökhan’ın hatasından Gökdeniz, İbrahim’in umursamazlığından Yattara, bir anda durumu 2-0 yaptılar. Yaparken de, Fatih Terim’in milli takımının savunmasının kimlerden kurulu olduğunu da gösterdiler. Sonra devreye Ziya Doğan’ın yanlışları girdi. Defansın sol kanadında, “oynasan da-oynamasan da burası senin” garantisini almış Celaleddin önce ortaya müsaade etti. Beşiktaş’ın ilk golü geldi. Ardından, gereksiz yaptığı müdahale ile penaltıya sebebiyet vererek skorun eşitlenmesini sağladı. Ama, Celaleddin konusunda Ziya Doğan, tarihi bir karara imzayı da bu maçta attı. Maçın bitimine 13 dakika kala bu oyuncuyu kenara aldı. Moldova maçından sonra “Al Fatih Terim’i vur Ziya Doğan’a” başlığı atmamız aklıma geldi. Tolga’nın kaleyi ilk yarım saatten sonra Ahmet’e devretmesi, Trabzonspor’un lehine oldu denebilir. Ancak, Ceyhun’un taç atma dışında pek etkili olamaması, aksine Tello’nun özellikle ters ve duran toplarla yarattığı tehlikeler oyundaki dengeyi Beşiktaş’a doğru çevirmeye başlayınca, Yattara, kendi kanadı dışına yaptığı deplaseselerle durumu kurtarmaya çalışınca tabidir ki yoruldu. Ancak yorulmayan ve her ne olursa olsun 90 dakika sahada durması gereken (Fatih Terim’e göre değil) Gökdeniz’in performasına ayak uydurabilen  çok değil, 2 arkadaşı olabilseydi.

Olmadı. Ertuğrul, kazanma için Mehmet Yozgatlı ve Bobo ile müdahale ederken, Ziya Doğan, “ölüsü bile sahada durur” denilen Yattara’yı dışarı aldı.

Son 10 dakikayı geçmişte Pancu’nun yaptığına nazire edercesine Bobo’nun kaleyi savunmasıyla kaleyle gol yemeden Beşiktaş gol yemeden tamamladı.

Ya Ziya Doğan’ın Trabzonspor’u... Hücum oyuncusuna bile gol atamadı.

Sonuçta sahada kazanan Beşiktaş ile Ertuğrul Sağlam kendini kurtardı. Kaybeden Trabzonspor ile Ziya Doğan mı? Hiç merak etmeyin, bu da yetmeyecek. Doğan’ın kararı “Aynen yola devamdır!..”

Yazarın Diğer Yazıları