Bu danışmana danışmayın

Bu danışmana danışmayın

Hazırlayan: Timuçin MERT

Cumhurbaşkanı'nın başdanışmanlar ordusundan Mehmet Uçum, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "adalet" yürüyüşünü gayrimeşru ilan etti.

Sosyal medyada yaptığı paylaşım şöyle:

"Hukuk yoluyla demokrasi mücadelesi meşrudur. Hukuk düzeninin ilkelerine karşı yürüyüş gayrimeşrudur: Bkz: Kılıçdaroğlu."

Kılıçdaroğlu'nun yaptığı iş AİHS ve Anayasa tarafından teminat altına alınmış gösteri yürüyüşü. Vatandaşlar, herhangi bir konuda gösteri yürüyüşü yapabilirler, bu aynı zamanda düşünce ve ifade özgürlüğünün kullanımıdır. (...) Bundan daha meşru nasıl olunabilir, gerçekten merak ettim.

 Üstelik barışçı bir gösteri yürüyüşü bu aynı zamanda. Şiddete başvurmadığı gibi tam tersine bağımsızlığını yitirmiş bir adalet düzeninin uyguladığı şiddete karşı gerçekleştiriliyor.

Cumhurbaşkanı bu arkadaşa hangi konularda danışıyor bilemiyorum ama şunu söyleyebilirim: Hukuk konusundaki fikirlerine pek itimat etmesin!

Mehmet Y. Yılmaz Hürriyet

***

Kraldan çok kralcı

---------

... Bu Devlet Bahçeli gibi biri siyaset sahnesinde hiç olmadı!

(...)

Milletvekili Enis Berberoğlu'na verilen 25 yıllık hapis cezası, toplumda büyük tepki yarattı. İktidarın emrine sunulan taraflı yargı ve adalet konusu bir kez daha gündeme geldi ve Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye'deki hukuksuzluğa karşı Ankara'dan İstanbul'a bir "Adalet" yürüyüşü başlattı.

CHP böyle bir eylem başlatır da Bay Devlet Bahçeli durur mu!

Birkaç dakika sonra birbiri ardından açıklamalar yapmaya başladı…

(...)

Kılıçdaroğlu yürüyüşü için bir cümlesi daha var ki, mutlaka akıllarda tutulmalıdır! "Atalarımız boşuna söylememiş, akılsız başın cezasını ayaklar çekermiş."

 * * *

 Meclis'teki bir muhalefet partisinin (!) genel başkanı tarafından yapılan açıklamalar işte bunlar. Beyefendinin düzeyine bakar mısınız!

Böylelerine en hafif deyimiyle kraldan çok kralcı denir.

Emin Çölaşan Sözcü

***

Bahçeli, iktidarın niyetini mi açık etti?

---------

 Adalet yürüyüşünün başladığı gün "iktidar buna karşı ne yapar?" diye soranlara "AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın konuşmasını beklemek isterim. Bakalım ne diyecek? O konuşmadan kimse bir şey yapamaz" cevabını verdim.

Erdoğan ilk günün ardından konuştu. Yürüyüşten söz etmedi ama "anayasayı" hatırlattı. Demek ki bir tedirginlik var.

"Eyyy CHP" diye gürlemedi. Emniyet'e talimat verip "durdurun bunları" da diyemedi.

Ertesi gün Başbakan ve Adalet Bakanı da hukuka sığındı.

İşe bakın ki bu yürüyüşle hiç ilgisi olmayan Devlet Bahçeli en şahin biçimde esip gürledi. Bu yürüyüşün "Provokasyonlara neden olacağını, olaylar çıkacağını, bunun altından CHP'nin de ülkenin de kalkamayacağını" söyledi.

İyi de, bir; bu yürüyüşten Bahçeli'ye ne, iki; Bahçeli bir endişesini mi dile getiriyor yoksa iktidarın niyetini mi açık ediyor?

Kim bilir artık iktidarın bir parçası haline gelen Bahçeli, hükümet yetkililerinin söyleyemediğini söyleme görevi üstlenmiştir. Başbakan, İçişleri Bakanı veya bir başka AKP'li "Engelleriz, dağıtırız, zor kullanırız, karşınıza biz de kalabalıklar çıkarırız" demeye cesaret edememiş olabilirler. Bunun yerine bu konuda Bahçeli'yi görevlendirip "Şunları bir korkut, bu kalabalıkların büyümemesi gerek" demiş olabilirler.

Partisini fiilen yok eden Bahçeli sanıyorum bu son çıkışıyla belki AKP'deki yerini sağlamlaştırmıştır ama kendini de iyice bitirmiştir.

Can Ataklı Korkusuz

***

Ne aptallık...

------

Yargılanmanın adil olmadığı ortamda, yargıç alelacele yapılmış yalap şap bir yargılamayla, adil olmayan bir kararla iktidarın istediği mahkûmiyet kararını vereceğine göre, yargılama tutuklu olsa ne olur, tutuksuz olsa ne olur?

Bizler bunu görmedik, sanki bir şey değişebilecekmiş gibi hep bir ağızdan haykırdık:

- Gazeteciler tutuksuz yargılansın!

Ne aptallık!..

Ali Sirmen Cumhuriyet