Fatih Portakal da sarı kapüşonunu giydi. Göğsündeki manidar kısaltmayla 3 açıklama yaptı

Fatih Portakal da sarı kapüşonunu giydi. Göğsündeki manidar kısaltmayla 3 açıklama yaptı
FOX TV'nin eski ana haber sunucusu Fatih Portakal, mezun olduğu İzmir Atatürk Lisesi baş harlerinin yazılı olduğu sarı kapüşonlu tişörtüyle,  İzmir, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri’nce başlatılan sosyal projeleri videolu övdü, iktidarı ise eleştirdi.

FOX TV'nin eski ana haber sunucusu Fatih Portakal, üzerinde mezunu olduğu İzmir Atatürk Lisesi'in baş harflerinin olduğu sarı renkli kapüşonlu tişörtünü giyerek sosyal medya hesabından videolu 3 ayrı paylaşımda bulundu. Portakal İzmir, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri’nce başlatılan tarım, halk ekmek ve GSS prim borcu uygulamalarını övdü. Portakal paylaşımlarında iktidarı ise eleştirdi.

yenicag-fatih-portakal1.jpg

Portakal, 3 büyük ilin etiketleriyle “Varan: Sosyal devlet uygulaması” başlıklarıyla yaptığı paylaşımlarda şu ifadelere yer verdi.

“ESAM AMAÇ ATA TOHUMUNU KALKINDIRMAK”

“Türkiye için nüfusumuz için önemli. Çünkü bizler tarım ülkesi olduğumuzu biliyoruz. Son geçtiğimiz yıllardaki uygulamalara baktığımızda gerçekten tarım ülkesi niteliğini kaybediyor muyuz? Veya dışarıya bağımlı mıyız? sorusunu soruyorsunuz. Sadece merkezi hükümetin değil yerellerin bir şeyler yapması gerekiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi yapanlardan birisi. İzmir Tarım diye yeni bir konsept geliştirdi. Yerli ve Milli tarımı kalkındırmak, Türkiye’nin dışa bağımlılığını azaltmak için böyle bir uygulama yeni bir tarım felsefesi başlattı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ekibi. Tohumdan satışa kadar tarım ürünlerinin üretimine olanak sağlayacaklar. Burada esas amaç ata tohumunu bildiğiniz yerli tohumu kalkındırabilmek. İşte sosyal devlet sosyal dayanışma”

yenicag-fatih-portakal7.jpg

“ENGELLEMELERİN ÖNÜNDE DURAMIYORSUNUZ”

“İstanbul’da yaşıyorsanız fakiri de çok yoksulu da çok. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ekrem İmamoğlu bir kampanya başlattılar. İnsanların daha fazla halk ekmek tüketsinler diye. Hatırlayacaksınız engellemeler de oldu. Ne var ki engellemelerin önünde duramıyorsunuz. Çünkü insanların ihtiyacı var. O hareket bir dayanışmaya dönüştü. İnsanlar miktar miktar alarak ihtiyaç sahiplerine ekmek veriyorlar. Dayanışma bu şekilde oluyor. Eğer sizde o dayanışmanın içerisinde olmak istiyorsanız. Alo 153’ü arayabilirsiniz.”

yenicag-fatih-portakal6.jpg

“YEREL YÖNETİMİN YAPMIŞ OLDUĞU ÖNEMLİ BİR ADIM”

“Sosyal adalet duygusu zedelenmesin. İster merkezi olsun ister yerel olsun. Yöneticilerden biz bunu bekliyoruz. Ankara’da yaşıyorsanız eğer Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Belediye Başkanı Mansur Yavaş Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için bir uygulama başlattı. EYT’li iseniz eğer Genel Sağlık Sigorta (GSS) primizini ödeyemiyorsanız eğer Ankara sınırları içinde yaşıyorsanız Büyükşehir Belediyesi prim borcunuzu ödüyor. GSS sigortasından faydalanıyorsunuz. Yerel bir yönetimin yapmış olduğu önemli bir adım unutmayınız ve not ediniz.”

yenicag-fatih-portakal5.jpg

yenicag-fatih-portakal2.jpg