Bu defa olmadı sayın başkan!

Tabipler Odası seçimleri sırasındaki tutumunu desteklediğim Kayseri Tabip Odası'nın Başkanı Doç. Dr. Mehmet İlhan Şahin, korona virüs aşısı olmayanların korona virüs tedavi masraflarının SGK kapsamından çıkarılmasını önerdi!

Şahin, "Şimdi hastalık mı daha tehlikeli yoksa aşı mı daha tehlikeli? Yani bunu tartışmaya bile gerek yok. Birileri bundan para kazanıyor diye karşı çıkanlar var. Ya kazanacak tabii, bu işin tabiatı bu." diye konuştu.

***

Bu defa olmadı başkan! Henüz üçüncü faz çalışması bile tamamlanmamış, sonuçları açıklanmamış aşılar için nasıl böyle konuşabilirsiniz?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, virüse genetik yolla müdahale edilerek geliştirilen mRNA aşılarının orta ve uzun vadede nasıl bir etkisi olacağının bilinmediğini söylemedi mi? Kaldı ki bütün sonuçlar olumlu bile olsa kimsenin kimseye böyle bir dayatmada bulunma hakkı yoktur.

***

Sağlık Bakanı bile mRNA aşısına kefil olamazken siz hangi bilimsel veriye dayanarak bu aşıları olmayanların SSK kapsamından çıkarılmasını isteyebiliyorsunuz? Üstelik dünyada aşı olmayı zorunlu kılan bir ülke henüz yok... ABD'de başkanlık seçimini kazanan Biden da aşının isteğe bağlı olacağını söyledi...  Domuz gribi salgınının, "ilaç üreticilerinin kârlarını artırmak için bu şirketlerle ortak olarak üretilen bir korku kampanyası" olduğunu söyleyen de Dünya Sağlık Örgütü'nün, epidemiyoloji birimi direktörü Profesör Ulrich Keil değil miydi?

Arjantin'de zenginden alıp fakire verme yasası!

Kapanma dolayısıyla dünya ekonomisi daralıyor, dolayısıyla işsizlik büyüyor. Arjantin, tıbbi malzeme ihtiyacını ve yoksullar ile küçük işletmelere yardımları da içeren korona virüs önlemlerinin maliyetini karşılamak için ülkenin en zenginlerine yeni bir vergi getirdi.

Senatoda 26'ya karşı 42 oyla kabul edilen yasaya göre varlıkları 200 milyon pesodan (2,5 milyon dolardan) fazla olan yaklaşık 12.000 kişiden, yurt içinde olanlardan yüzde 3.5, yurt dışındakilerden yüzde 5'e kadar tek seferlik vergi alınacak.

Ziya Gökalp, "Birimiz hepimiz için, hepimiz birimiz için" demişti. Atatürk de "Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir" diyerek aynı felsefeyi hayata geçirmeye çalışmıştı. Şimdi ise Cumhuriyet, beş müteahhit ile Katar Yatırım Yönetimi'nin ardındaki güçlerin eline geçti.

Faiz yüzde 15 iken enflasyon yüzde 12 olabilir mi?

Semih Kalkanoğlu, bir not göndermiş, diyor ki "Kasım 2020'de Merkez Bankası yüzde 15 faiz açıklarken, bankalar da yüzde 25 faizle para verirken nasıl "enflasyon yüzde 12"  denilebilir? Gerçekte bu ülkede yüzde 30-40 arası yıllık enflasyon var. Euro Bölgesi'nde, 2020'de yıllık enflasyon sıfırın altında. 2019'da Fransa ve Avusturya'da binde 6, Almanya'da binde 8, İngiltere'de yüzde 1,2, Yunanistan'da yıllık enflasyon yüzde 5'ten yüzde 1,5'a inmişti."

Elektromanyetik saldırı itirafı!

ABD'nin Küba ve Çin'de görevli 40 diplomatı, 2016 ile 2018 tarihleri arasında sebebi tespit edilemeyen bir dizi rahatsızlık yaşadı. Bu rahatsızlıkların başında "mide bulantısı, baş ağrısı, yüksek ses duyumu, kafatasında baskı, dengesiz yürüme, görme bozukları ve baş dönmesi" geliyordu.

ABD Ulusal Bilimler Akademisi, Havana Sendromu olarak adlandırılan gizemli rahatsızlıklara, yönlendirilmiş darbeli radyo frekanslarının (mikrodalga enerjisi) sebep olduğunu açıkladı.

Biz, özetle "Her sokağa yerleştirilecek baz istasyonlarının silâh olarak kullanılması mümkün" derken konunun uzmanlarına dayanarak aylarca uyarıda bulunduk ama bazılarının anlaması için derin uykulardan uyanması gerekiyor...

 

 

Yazarın Diğer Yazıları