Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Hüseyin Macit <br>YUSUF

Hüseyin Macit
YUSUF

Bu düşmanlık asla kabul edilemez!..

Türk Silahlı Kuvvetleri'mizin hain terör örgütü PKK'nın Suriye kanadı YPG'yi Afrin'den temizlemek için başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu Büyük Türk Milleti'ni birkez daha ortak hedefte birleştirdi. Türkiye Cumhuriyeti'ni tehdit eden bu terör örgütünün tamamen ortadan kaldırılması için mücadelede tüm Türk halkı birlik, beraberlik ve dayanışma içerisindedir. Kıbrıs Türkü'nü özgürlüğüne kavuşturan TSK'nın yerinde bir sınır ötesi harekatı ile terörist yatakları vuruldu. Herkesin, herkesimin kenetlendiği bu kritik dönemde Kuzey Kıbrıs'ta yayınlanan, aklı başında Kıbrıs Türklerinin paçavra diye nitelendirdiği günlük gazetelerden Afrika, Anavatan Türkiye'nin Afrin operasyonunu skandal bir manşetle okuyucuları ile paylaştı.

***

Teröristlerin yuvalandığı bölgeyi temizlemek için Zeytin Dalı Harekatı adı verilen Afrin operasyonunu eleştiren sözde gazete habere 'Türkiye'den bir işgal harekatı daha' başlığını attı. Bu resmen büyük bir kepazelik, rezilliktir. Yıllardır maalesef Türk düşmanlığı yapan bu kafaların Türkiye'yi işgalci olarak nitelendirmeleri ilk değildir. Bu gazete KKTC'ye de karşı çıkmaktadır. KKTC'nin ortadan kaldırılarak, Kıbrıs Türklerinin Rumların işgal ettiği sözde Kıbrıs Cumhuriyeti'ne yamanmasını istemektedirler. Bu gazetenin Rum-Yunan tandanslı yayın yaptığı ve dış mihraklardan beslendiği de bilinmektedir. KKTC'deki demokrasinin yasal boşluklarından ve de düzenin bozukluğundan faydalanarak yıllardır çirkef yayınlar yapmaktadır. Bu tür yayınları "basın özgürlüğü" ile açıklamak mümkün değildir. Devletimiz KKTC'nin varlığına karşı herhangi bir eylem içerisinde bulunmak Anayasal ve yasal bir suç iken KKTC'deki hiçbir makam şimdiye dek bu gazetenin cezalandırılması için tek bir adım bile atmamıştır. Polsimiz, savcımız harekete geçmek için siyasilerden talimat bekleyedursun bu gazete her fırsatta Türkiye ve KKTC'ye saldırmaya devam etmektedir. Rahmetli Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş bu gazetenin sahibi ve gazete hakkında sayısız dava açmış ve tazminat almıştır.  KKTC'yi ikide bir sahte devlet olarak nitelendirecek kadar  hadsiz; Anavatan Türkiye'yi "işgalci" olarak görecek kadar terbiyesiz bir yayın organından Kıbrıs Türkleri de rahatsızdır.

KKTC halkı atılan bu rezil manşet sonrası infial halindedir. Bir kısım kardeşimizi zaptetmek ve yasa dışı yollara başvurmalarını engellemek zor olmaktadır. Geçmişte bu gazeteye basıp, ortalığı talan eden bir kısım kardeşimiz cezalandırılmıştı. Haklıyken suçlu duruma düşülmemesi gereklidir.

***

Afrika gazetesi yanında Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin (CTP) bazı  milletvekillerinin  Zeytin Dalı Operasyonu'nu tenkit etmeleri de kabul edilir değildir.

CTP'li Milletvekili Doğuş Derya'nın sosyal medya üzerinden "Kanla beslenen iktidarlar barış yapmayı beceremez. Savaşa hayır" diye harekata karşı çıkması ile Afrika manşeti arasında hiçbir fark yoktur. Derya'nın Kürt, Rum ve Yunan siyasilerle arasında su sızmadığı çok iyi bilinmektedir.

Doğuş Derya en son KKTC'nin 34. Kuruluş Yıldönümü kutlamalarına da sosyal medya üzerinden tepki göstermişti.

CTP milletvekili Doğuş Derya, bir Meclis oturumunda yaptığı konuşmada TSK'yı tecavüzcüler olarak niteleyerek hakarete yeltenmişti.

Afrika gazetesi sahibi, yazarları ile bir kısım CTP'li milletvekilinin Türkiye ve KKTC düşmanlığını kabul etmemiz, bundan böyle bunlara sabırlı davranmamız mümkün değildir. Bunlardan hesap soracak yasalar hemen devreye sokulmalı, yasa yoksa hemen çıkarılmalı ve kutsal değerlerimiz muhakkak korunmalıdır. Her önüne gelen istediğinde Anavatan Türkiye'ye, devletimiz KKTC'ye, bayraklarımıza ağzına geleni söyleyememelidir.

Yazarın Diğer Yazıları