Bu futbol ile sonuç çok iyi

6'sı yeni, 5'i eski futbolcu kadrosu ile Trabzonspor..
Kale arkaları tamamen yenilenmiş, maraton tribününün çatısı sökülmüş, şeref tribünü ikinci kata alınmış görüntüsü ile Hüseyin Avni Aker Stadı..
Tribünlerde 18 bine yakını sezonluk kombine ile yerini almış 20 bin seyirci..
Ancak, sezonun ilk maçında bu yeniliklerden sahadaki futbol nasibini almamış…  "Eski tas eski hamam" kadar olmasa bile eskiyi aratmayan, umutları arttırmayan bir görüntü…
37. dakikadan itibaren Ankaraspor 10 kişi oynadı. Ama Trabzonspor özellikle orta alanda Colman'ın varlığı ile yokluğu arasında pek fark olmaması nedeniyle zaten eksik oynuyordu. Ersun Yanal bunu ikinci yarının hemen başında fark etmiş olacak ki, bu oyuncunun yerine Barış'ı oyuna aldı.

Kendilerine pek iş düşmediği için Serkan, Song, Egemen, Cale'den oluşan geri dörtlü için, sahadaki en uyumlu kesim denebilir. Ama onların önündeki Hüseyin, "gemisinde görevini yerine getiren kaptan" misali Trabzonspor'un en iyisi olmaya çalışıyordu denebilir.
Colman'ın yokluğunda Selçuk'un artı yaratarak açığı kapatması beklenirken, bu oyuncu da büyük bölümde arkadaşına uymayı tercih eder durumdaydı. Taki, her zaman yaptığı vuruşlarından birini tekrarlayıp, Trabzonspor'un golünü atana kadar. Özellikle ilk yarıda verimsiz orta saha böyle olunca rahat pozisyonda top alamayan Yattara'da etkili olamadı. Yattara'nın etkisizliği de tabidir ki, en çok Gökhan ve Umut'u verimsiz, kendisini de son 20 dakika kenara bıraktı.
Selçuk'un golü öncesi tribünler suskunluk içindeyken, "Bu takımın işi zor" diyen spor yazarı meslektaşıma hemen yanındaki bir diğerinin; "Bunlar henüz daha takım olamadı. Oldukları zaman konuşuruz" deyişi gerçeğin en belirgin ifadesiydi. Hepsi, başlı başına birer yetenek olan oyunculardan kurulu Trabzonspor, takım olmayı sürecini ne kadar çabuk atlatırsa, o denli başarılı olabilecektir. Bu takım oluşta, orta alanda oyunu okuması ve topları toplayıp yönlendirmesi gereken Colman'ın işini çabuklaştırması ile Umut-Gökhan ikilisinin daha iyi irtibat kurmaya başlaması en önemli unsurlar olarak gözüküyor.

Trabzonspor'da belirgin eksiklerden birisi de, hava hakimiyeti olan oyuncuların varlığına rağmen duran toplardan istenilen ölçüde tehlike yaratılamaması geliyor.

İşin başında, sözün kısası Trabzonspor bu sezon her haliyle farklı bir görüntü çizmek, göstermek peşinde.. Bunu göz önüne serebilmek için de, ilk önceliği uyumlu bir ekip, iyi bir takım olmaya vermekten başka çaresi yok.. Bunu teşvik anlamında Ankaraspor karşısında alınan net galibiyeti önemsemek lazım…

Yazarın Diğer Yazıları