Bu görüntüler ağlattı. Eksi 5 derecede ucuz ekmek kuyruğu.

Bu görüntüler ağlattı. Eksi 5 derecede ucuz ekmek kuyruğu.
İstanbul'da ucuz ekmek almak isteyen vatandaşlar, yoğun kar yağışı altında uzun kuyruklar oluşturdu.

ANKA''nın haberine göre; Maliyetlerin artışına bağlı olarak İstanbul''da artan ekmek fiyatları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından üretilen halk ekmeğe olan talebi her geçen gün artırıyor. Kente bugün yaşanan olumsuz hava koşullarına rağmen vatandaşlar, hala 1 lira 25 kuruştan satılan halk ekmeklerden alabilmek için kuyrukta bekledi.

Metrelerce uzayan ucuz ekmek kuyruklarından biri de İstanbul Sultançiftliği Merkez Camii karşısındaki Halk Ekmek Büfesi’nin önünde oluştu. Öğle saatlerinde çekilen videoda vatandaşlar, yoğun kar yağışına rağmen oluşturdukları metrelerce kuyrukta halk ekmek almayı beklerken görüntülendi.

İBB iştiraki İstanbul Halk Ekmek (İHE) A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama da yaptığı açıklamada, "Bugün 1 milyon 455 bin normal ekmek ürettik ve dağıttık. Gaziosmanpaşa''da kar sebebiyle sokağına araç giremeyen bir büfe hariç, bu zorlu hava koşullarına rağmen başta 608 büfemiz olmak üzere toplam 3 bin 36 noktaya halkın ekmeğini ulaştırdık" açıklamasını yapmıştı.

Yazar Ahmet Ümit ise bu görüntüleri sosyal medya hesabından şu sözlerle paylaştı:

"Bu ülkenin temel meselesi yokluktur, yoksulluktur, açlıktır. Gerisi laftır, algıdır, yalandır."

 

İlgili Haberler