Bu hafta için… Parasını altına yatıranlara kritik uyarı

Bu hafta için… Parasını altına yatıranlara kritik uyarı
Stratejist Cüneyt Paksoy, altın fiyatlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu hafta ve sonrası için ise ons altın yukarı yönlü devam edebilir. Gram altında 350-380 bandı alım için düşünülebilir. Bugüne kadar altına yatırım yapanlar kazandı” dedi.

Stratejist Cüneyt Paksoy, altın fiyatlarının durumuyla ilgili açıklamalar yaptı. Milliyet’in canlı yayınında Mahmut Ekinci’nin sorularını yanıtlaya Paksoy, “Bu hafta ve sonrası için ise ons altın yukarı yönlü devam edebilir. Gram altında 350-380 bandı alım için düşünülebilir. Bugüne kadar altına yatırım yapanlar kazandı” ifadelerini kullandı:

Cüneyt Paksoy’un açıklamalarından satır başları şöyle:

Normallerin dışında bir dünyada bulunuyoruz hem ekonomik hem de sosyal açıdan. Sahadaki atılacak adımlar çok önemli. Doların aşağı gelememesinin sebebi; piyasa virüsü ortadan kalktığını görmek istiyor. Diğer gelişen ülkelere nazaran TL'nin değer kaybı sınırlı.

Atılan bu adımlara rağmen dolar endeksi hala yüksek kalıyor. Sahadaki atılacak adımlar çok önemli. Dolar endeksi 100 sevilerinde. 100 seviyeleri psikolojik seviye.

Basılan onca para finans içinde kaldı. Merkez Bankaları sınırsız ve limitsiz adım atıyorlar. FED daha önce hiç böyle adımlar atmadı. 2008 yılından sonra ilk kez bir şey oldu. Kamu da devreye girdi.

ALTIN FİYATLARINDA YÜKSELİŞ DEVAM EDER Mİ

Böyle bir ortamda altın hep yukarı doğru hareket eden bir emtia. Bu hafta ve sonrası için ise ons altın yukarı yönlü devam edebilir. Gram altında 350-380 bandı alım için düşünülebilir. Bugüne kadar altına yatırım yapanlar kazandı. Geri çekilmeler alım fırsatı olarak kullanılmaya devam edilmeli. Hem yatırım amaçlı hem defansif amaçlı...