Bu iki üniversite zoru başardı, koronayla aştılar bundan böyle üniversitelerde bulaşmayacak, gençler müjde artık sokağa çıkamayacak ama sınava gidebileceksiniz

Bu iki üniversite zoru başardı, koronayla aştılar bundan böyle üniversitelerde bulaşmayacak, gençler müjde artık sokağa çıkamayacak ama sınava gidebileceksiniz
Korona virüs vakalarında görülen artış sonrası 20 yaş altı vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Atılım Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada ise, sınavların yüz yüze yapılacağı ve bu durumdaki öğrencilerin yasaktan muaf olduğu belirtildi. Açıklama sonrası öğrenciler bu duruma sosyal medyadan tepki gösterdi. Bilkent Üniversitesi'nin bu yöndeki kararı da tepki çekmişti.

YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN

Korona virüs vakalarında görülen artış sonrası yeni tedbir kararları alındı. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan “Korona virüs Salgını Yeni Tedbirler” başlıklı genelgede alınan tedbirler arasında 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkması kısıtlandı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Tüm illerimizde; 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız gün içerisinde 10:00 ile 13:00 saatleri, 20 yaş altı vatandaşlarımız (01.01.2001 tarihi ve sonrasında doğanlar) ise gün içerisinde 13:00 ile 16:00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek olup (işyerleri ile illiyetlerini gösteren çalışma/SGK kaydı vb. belgeyi ibraz eden çalışanlar hariç), bu saatler dışında ise belirtilen yaş gruplarındaki vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları kısıtlanacaktır” ifadelerine yer verildi.

Bakanlığın bu kararı sonrası Atılım Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz döneminde süren kısmen uzaktan kısmen yüz yüze eğitimin devam edeceği vurgulandı. Ayrıca Ankara Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun Yüz yüze eğitime devam eden ve bu durumunu belgeleyen 20 yaş altı üniversite öğrencilerinin istisna kapsamına alındığı belirtildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “Evde Kalın, Sosyal Mesafeye, Temizliğe uyalım” şeklindeki uyarılarına ve vakalarda görülen hızlı artışa rağmen üniversitenin aldığı bu tutum öğrencilerin tepkisini çekti. Atılım Üniversitesi’nin kendilerine değer vermediğini ifade eden öğrenciler sosyal medyada açtıkları “#AtılımOnlineSınavİstiyor” hastaghi altında tepkilerini dile getirdi.

İşte o paylaşımlardan bazıları:

atilim-universitesi-tepki.jpgatilim-universitesi-tepki2.jpgatilim-universitesi-tepki3.jpgatilim-universitesi-tepki4.jpgatilim-universitesi-tepki5.jpgatilim-universitesi-tepki6.jpgatilim-universitesi-tepki7.jpgatilim-universitesi-tepki8.jpgatilim-universitesi-tepki9.jpgatilim-universitesi-tepki10.jpg

İşte Atılım Üniversitesi tarafından yapılan açıklama:

Sevgili öğrencimiz,

Bildiğiniz gibi 2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz döneminde üniversitemizde eğitim kısmen uzaktan kısmen yüz yüze yürütülmekteydi. Covid-19 tedbirleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda 18.11.2020 tarihli İç İşleri Bakanlığı genelgesi ile 20 yaş altı gençlerin (01.01.2001 tarihi ve sonrasında doğanlar) sokağa çıkmaları ile ilgili olarak kısıtlamalar getirilmiştir. Ancak, Ankara Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 18.11.2020 tarih ve 2020/82 numaralı kararının C maddesinin 5. bendi ile “Yüz yüze eğitime devam eden ve bu durumunu belgeleyen üniversite öğrencileri” istisna kapsamına alınmışlardır.

Ankara Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun bu kararı doğrultusunda üniversitemizde yürütülen eğitimin aynı şekilde devam ettirilmesine karar verilmiştir.

20 yaş altı öğrencilerimiz bu duyuru metnini ve öğrenci kimliklerini yanlarında taşımaları ve gerekli durumlarda ibraz etmeleri koşuluyla üniversiteye gelebileceklerdir.

atilim-universitesi.jpg

 

İlgili Haberler