Bu kadar da olmaz dedirtecek estetik ameliyatı çeşitleri

Bu kadar da olmaz dedirtecek estetik ameliyatı çeşitleri
İnsanlar güzelleşmek ve değişmek uğruna bıçak altına yatmaktan korkmuyor. Burun estetiği, dudak botoxu derken iş çığırından çıktı. işte belki de ilk defa duyacağınız estetik çeşitleri

 ABDOMİNOPLASTİ / KARIN GERME

Abdominoplasti operasyonu, doğum sonrasında veya kilo alıp verme sonucunda, karın kaslarının gevşemesi nedeniyle oluşan karın bölgesindeki estetik olmayan fazla deri ve yağ dokusunun alınmasını, karın kaslarının eski gerginliğine ulaşmasını sağlayan bir ameliyat. Abdominoplasti ameliyatının ardından karın bölgesinin görünümünde oldukça anlamlı bir düzelme dikkati çekiyor. Abdominoplasti ameliyatı ile birlikte liposuction işlemi uygulanarak sırt ve bel bölgesinde incelme sağlanabiliyor. Bu ameliyat çeşitli şekillerde yapılabiliyor. Yalnızca alt karın bölgesinde hafif derecede çatlak ve sarkma olan kişilerde mini-abdominoplasti, aşırı derecede çatlak ve sarkma olan karınlarda total abdominoplasti işlemi uygulanıyor. Abdominoplasti ameliyatları ve liposuction gibi kombine işlemler ile düz bir karın bölgesi, orantılı bir bel kavisi aynı zamanda uyluk bölgesinin gerilerek daha sıkı görünmesi dolaşım bozulmadan güvenli bir şekilde sağlanması hedefleniyor. Deri altı gizli dikişler konuluyor ve daha az iz kalıyor. Abdominoplasti, hastane ortamında ve genel anestezi altında yapılan, ortalama üç saat süren bir ameliyat. Hastanede kalış süresi bir veya iki gece. Ameliyattan sonra ilk hafta sürekli, daha sonraki dönemde ise sadece gündüz korse giyiliyor. Bir-iki hafta içinde normal hayata dönülebiliyor. Dikiş almaya gerek olmuyor çünkü eriyebilen dikişler kullanılıyor. Ameliyat izi, bikini ve çamaşır içinde kalacak şekilde planlanıyor. Ancak unutulmaması gereken çok önemli bir nokta var ki bu ameliyat bir zayıflama tedavisi değil.

yenicag2-001.jpg

MASSEETER DOLGUSU/ ÇENE HATTI

Kulağımızla çenemizin birleştiği yerin keskin olması bize daha keskin bir yüz hattı sağlıyor. Bunu farkeden doktorlar da oradaki çene kasına enjekte ettikleri dolgu ile yüz ovalini daha köşeli hale getirip herkese inanılmaz kemikli bir yüz yapısı hediye edebiliyorlar. Son dönemlerde Türk oyuncularda da çok gördüğümüz bu dolgu çeşidi oldukça popüler. Erkeklerin de daha maskelen durmak için tercih ettiği bu uygulama aynı gün içerisinde etkisini gösterebiliyor.

yenicag3-001.jpg

BİŞEKTOMİ/ YANAK KÜÇÜLTME

Eskiden çok sevimli gelen tombik yanaklardan da vazgeçmeye başlayanlar var. Öyle ki ağız içinden bir kesi açılarak içerideki yağ dokusunu aldırmanın adı da Bişektomi oldu. Ağrılı ve zor bir operasyon olsa da Hollywood yanağı denen bu uygulamanın talipleri oldukça çok

SİX PACK/ KARIN KASI ESTETİĞİ

Aylarca uğraşıp kasın kası yapmak mı? Bu hepimizin bildiği ve üşendiği yöntemdi. Şimdi ise karın kasları içine enjekte edilen hyalüronik asit ve dolgu maddeleri yardımıyla hayalinizde o siz Pack size bir ameliyat uzaklığında olacak hale geldi. Spor mu, operasyon mu seçim size kalmış durumda.

BACAK ESTETİĞİ

Bacaklarınızın şeklini beğenmiyorsanız yoga ya da başka bir sporla bacaklarınızı şekillendirmeniz çok olasıydı. Ama bunu da üşenerek karşılayanlardansanız estetik cerrahi burada da kendini gösteriyor ve bacaklarınızdaki simetrik olmayan kısımları alarak size hayalini kurduğunuz bacak görselini hediye ediyor.

i-058.jpg

GAMZE ÇIKARTMA AMELİYATI

Yanağınızın içinde gülünce kendini belli eden o belirgin çukura sahipseniz bu ameliyat sizi hiç ilgilendirmiyor. Ama uzun yıllardır keşke bir gamzem olsa diye gezenlerdenseniz bu haberi duymak hoşunuza gidebilir. Ufak bir müdahaleyle yanağınıza ya da çenenize eklenebilecek bu yapay gamzeleri hiç duymuş muydunuz?

i-1-036.jpg

MEME UCU BOTOXU

Jeniffer Lopez meme ucu dekoltesini moda haline getirdiğinden beri sütyensizlik akımı en verimli günlerini yaşıyor. Ama her meme ucu bu modaya ayak uyduramadığı için meme ucu dolgu ve botoksu da hayatımıza giren uygulamalardan oldu. Daha dolgun ve daha yukarıda durmasını istediğiniz meme uçlarını bu uygulama sayesinde hayatınıza dahil edebiliyorsunuz.

 GÖZ KAPAĞI ESTETİĞİ

Blefaroplasti (göz kapağı estetiği) ameliyatları kaşlarda düşüklük, alın kırışıklığının söz konusu olduğu durumlarda kaş kaldırma, alın germe, şakak germe ameliyatları ile kombine edilirse; yanaklarda aşağı yer değiştirmenin söz konusu olduğu durumlarda ise orta yüz germe (yanak kaldırma) ameliyatı ile birlikte yapılırsa elde edilen estetik sonuç çok daha fazla tatmin edici oluyor. Ameliyat, üst göz kapağında kıvrım çizgisinden, alt göz kapağında kirpiklerin 2 mm altından girilerek yapılıyor, göz kapağı ve çevresindeki kesiler insan vücudunda en iyi iyileşen deri özelliğine sahip ve bu nedenle bu bölgede göz kapağı ameliyatları sonrası hiç iz kalmıyor. Alt göz kapaklarında fazla olan kırışık ve sarkmış deri gergin bir hale getiriliyor ve aynı kişide torbalanma problemi varsa bu torbalanmaya neden olan yağ yastıkçıklarına yeni pozisyon verilerek genç bir görünüm sağlanıyor. Genellikle alt göz kapağı cerrahisi genel anestezi altında, üst göz kapağı cerrahisi ise lokal anestezi altında yapılıyor. Ortalama her üst göz kapağı ameliyatı 30 dakika, alt göz kapağı ameliyatı ise bir saat sürüyor. Ameliyat sonrası sadece göz kapaklarınızın üstünde ince bantlar oluyor ve gözler kapatılmıyor, ağrı genellikle olmuyor, ödem ve morluk ortalama dört-beş gün içinde azalıyor, dikişler beş ya da yedinci günde alınıyor. Nihai sonuç ikinci-üçüncü aydan sonra belirginleşiyor.

KAYNAK: POSTA