Bu kan grubunda olanlar dikkat. Uzmanlar resmen duyurdu

Bu kan grubunda olanlar dikkat. Uzmanlar resmen duyurdu
Kan gruplarının korona virüste etkisi üzerinde çalışma gerçekleştiren bilim insanları, A grubunun korona virüse karşı daha dirençsiz olduğunu açıkladı.

Bu kan grubunda olanlar dikkat. Uzmanlar resmen duyurdu

Uzmanlar, kan gruplarının korona virüse yakalanmada etkisi ile ilgili önemli bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırmada, özellikle kan grubu A olanların yeni tip korona virüse (Covid-19) yakalanma ihtimalinin daha yüksek olabileceği ortaya konuldu. "Blood Advances" dergisinde yayımlanan çalışmada, Covid-19 ile kan grupları arasındaki ilişki incelendi. Çalışmada, virüsün özellikle solunum hücrelerinde bulunan A grubu kanı etkilediği kaydedildi.

Laboratuvar deneyleri, Covid-19''un enfeksiyonu hızla başlatacak şekilde hücrelere doğrudan bağlayan bölümünün, aynı zamanda A grubu kanla ilişkili eşsiz moleküllere tutunduğunu gösterdi.

"NASIL ETKİLEŞİME GİRDİĞİNİ ANLAMAMIZ ÖNEMLİ" 

ABD''nin Boston şehrindeki Brigham ve Kadın Hastanesinden Dr. Seean Stowell, "Virüsün kan gruplarıyla nasıl iletişime girdiğini daha iyi anlayabilirsek, yeni ilaçlar ya da virüsü önleme yöntemleri bulabiliriz" ifadelerini kullandı. 

Stowell, çalışmanın, kan grubunun Covid-19 enfeksiyonu üzerindeki etkisinin bir kısmını açıklayabileceği değerlendirmesinde bulundu. Daha önce yapılan çalışmalarda da kan grubu A olanlarda Covid-19 görülme oranının daha yüksek olduğu ve daha ağır semptomlar geliştirme eğilimi tespit edilmişti.

Öte yandan, kan grubu 0 olanların Covid-19''a karşı önemli ölçüde daha dirençli olduğu gözlenmişti. 

İlgili Haberler