Bu kitaplara dikkat!

Son günlerde iki kitap çok konuşuluyor fark ettiniz mi bilmiyorum.

Birincisi "Dindar ve Kindar Milli Eğitimin İflası" diğeri ise "Damat…" Bugün köşemi de bu iki kitaba ayırdım.

Ülke olarak uzun yıllardır eğitimde yaşanan bozulmayı konuşuyoruz. Hep eleştiriyoruz fakat yaşananları anlamaya çalışmıyoruz. İşte bu kapsamda çarpıcı bir kitap piyasaya çıktı.

Değerli dostum, gazeteci ve Odatv Editörü Mert Taşçılar'ın, "Dindar ve Kindar Milli Eğitimin İflası" adlı kitabı Galeati Yayıncılık'tan çıktı.

Mert, ilk kitabında, AKP'nin 18 yıllık iktidarı sürecinde 5 kez değişen eğitim sisteminde yaşanan tahribatı ele aldı.

Milli Eğitim'in iflasının kökünde neler yattığını, tarih tarih, isim isim, olay olay kaleme aldı. Okuduktan sonra gördüm ki böylesine bir karmaşık ve bozuk eğitim sisteminin içerisinden çıkmak mümkün.

Kitapta, "MEB'e atanan Sivaslılar kim, "Milyarlarca liranın yok olduğu projeler", "Hiç duymadığınız yerlerde ele geçirilen çocuklar" gibi dikkat çeken başlıklar var. Öte yandan Mert Taşçılar, AKP iktidarı döneminde, eğitim sisteminin başta FETÖ olmak üzere tarikatlara nasıl teslim edildiğini çarpıcı örneklerle ortaya koyuyor.

Anadolu'nun ücra köşelerinde din eğitimi adına cinsel istismara uğrayan çocukların hikâyelerine yer verilen kitapta, bilimsel raporlardan çıkan dikkat çekici sonuçları okumak mümkün.

Dahası…

Benim en ilgimi çeken nokta Atatürk bölümü oldu. Atatürk'ün eğitim sistemine bakış açısı ve eğitime dair getirdiği çözüm önerilerini ilk kez okudum.

Mert ile konuştum.

"Okuyucu bu kitapla neler öğrenecek?" diye sordum.

"Anne ve babalar, genel anlamda eğitim sisteminin 'Dindar ve Kindar' bir politika sonucunda nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya olduklarını görecekler. Bu politikanın AKP iktidarı döneminin başından günümüze kadar hangi sonuçlara yol açtığını örnekleriyle okuyacaklar" diyerek yanıtladı.

Kitapta, özellikle eğitimde dincileşmeye yönelik yapılan araştırma ve raporların yanı sıra iktidarın hamlelerinin ortaya çıkardığı sonuçlara yer veriliyor. Raporlarla imam hatipleşmenin nasıl yaygınlaştığı aktarılırken, diğer yandan da milyarca liranın eğitimin niteliğine harcanacakken nasıl heba edildiğine dikkat çekiliyor.

Eğitim öğretimde, yaşanmış gerçek hikayelere, iddianamelere, belgelere ve ifade tutanaklarına dayanan mide bulandıran cinsel istismarlar da kitabın çarpıcı yönünü oluşturuyor. FETÖ öncesi ve sonrası ele alınıyor. FETÖ sonrasında özellikle Menzil ve Süleymancıların, vakıflar ve yurtlar aracılığıyla çocukları nasıl ele geçirdiğine dikkat çekiliyor. Ensar, TÜRGEV, TÜGVA gibi vakıfların MEB ile yaptığı protokollerin ayrıntılarına, bu protokollerin ders kitaplarında nasıl kendisini gösterdiği örneklerle anlatılıyor.

Kitap, özetle, anne ve babalara çocuklarını nasıl bir eğitim sistemine teslim edeceklerine dair fikirler vererek gerekli önlemleri almalarına kolaylık sağlıyor.

Gelelim "Damat" kitabına…

Odatv ekibinden aynı dönemde çıkan ikinci kitap olan Damat'ın yazarı editör Caner Taşpınar, AKP iktidarıyla gündeme gelen, palazlanan 5 damadı incelemiş kitabında.

Hep konuştuğumuz her defasında eleştirdiğimiz bu damatlar kim, ilişkileri neler, nasıl yargılanıyorlar hepsini kitabına eklemiş.

Okunması kolay, anlaşılır bir çalışma olmuş. Kitapta Fethullahçı DAMAT'ların hikayelerini anlatıyor Taşpınar…

Kitabın arkasında yazan soruları aynen aktarıyorum.

Adil Öksüz'ün kayınpederi Cevat Yıldırım ve ailesinin sırları...

Adil Öksüz'ün bilinmeyen son toplantısında kimler vardı?

Adil Öksüz'ün eşi Aynur Öksüz'ün 15 Temmuz darbe girişiminden 10 gün önce ailesine gönderdiği üç ayrı telefon mesajında ne yazıyor?

AKP milletvekili telefonda kiminle "Türkiye Cumhuriyeti'nin mafyası, Yeşil'in arkadaşı" diye konuştu?

Ramazan Akyürek'in yardımcı istihbarat elemanından bu kitaba özel itiraflar...

Fethullah Gülen'in "sağ kolu" olarak bilinen isim nasıl AKP'ye damat oldu?

Kadir Topbaş'ın oğlu, eniştesine destek için ne yazdı?

Bülent Arınç, damadına rağmen saraya nasıl çıktı?

İsmail Kahraman'ın kamuoyundan sakladığı ailesinin bilinmeyenleri...

Ve diğer damatlar, kayınpederler...

Hepsi bu kitapta...

 

Yazarın Diğer Yazıları