Bu maçın telafisi yok! Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde Azerbaycan deplasmanında

Bu maçın telafisi yok! Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde Azerbaycan deplasmanında
Sarı-kırmızılı ekip, UEFA Avrupa Ligi 2. Eleme Turu'nda bu akşam Azerbaycan temsilcisi Neftçi'ye konuk olacak. Korona virüs salgını nedeniyle seyircisiz ve tek maç eleme usulüne göre oynanacak maçı kazanan taraf tur atlayacak. Bakü Olimpiyat Stadı'nda yapılacak müsabaka, TSİ 19.00'da başlayacak. Karşılaşma Spor Smart kanalından yayımlanacak.

Habertürk ve DHA'nın haberlerine göre, Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 2. Eleme Turu'nda bu akşam deplasmanda Azerbaycan'ın Neftçi takımı ile karşılaşacak. Başkent Bakü'deki Bakü Olimpiyat Stadı'nda yapılacak müsabaka, TSİ 19.00'da başlayacak.

Mücadeleyi İskoçya Futbol Federasyonundan hakem Kevin Clancy yönetecek. Clancy'nin yardımcılıklarını David McGeachie ve Graeme Stewart yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Euan Anderson olacak. Karşılaşma D Smart platformundaki Spor Smart kanalından yayımlanacak.

KAZANAN TARAF TUR ATLAYACAK

Neftçi-Galatasaray maçını kazanan takım, adını 3. eleme tura yazdıracak. Yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle UEFA'nın aldığı karar gereği bu sezon eleme turları tek maç üzerinden oynanıyor. Rövanş karşılaşması olmayacağı için müsabakayı kazanan ekip, 3. eleme turuna yükselecek.
Karşılaşma, korona virüs salgını önlemleri kapsamında seyircisiz oynanacak. Turu geçen takım, 3. eleme turunda, Makedonya'nın Renova ile Hırvatistan'ın Hajduk Split ekipleri arasındaki eşleşmenin galibiyle karşı karşıya gelecek.

"HATAYA YER YOK"

Gaziantep maçında sergilediği futbolla Süper Lig'e fırtına gibi başlayan Galatasaray, hızını kesmeden Avrupa'ya da giriş yapmanın hesaplarını yapıyor. UEFA Avrupa Ligi 2. Turu'nda Azerbaycan'ın Neftçi Bakü takımına konuk olacak olan Cimbom, tek maç eleme usulüyle karşılaşacağı rakibine geçit vermek istemiyor.

3 kulvarda birden başarılı olmaları için oyuncularını sezona hazırlayan teknik direktör Fatih Terim, kayıt üzerinde zayıf görünse de rakipleri karşısında çok dikkatli olmaları yönünde oyuncularını uyardı. 

Telafisi olmayacak bir maça çıkacaklarını kaydeden İmparator'un, "Ligde gösterdiğimiz performansla taraftarımızı sevindirdik. Aynı başarıyı Avrupa yolunda da gerçekleştirelim. Sezonun henüz başında 3-4 günde bir maç oynamaya başladık. Bu tempoyu kaldırabilecek güçteyiz. UEFA Avrupa Ligi'ne bu seviyede veda etmek size yakışmaz. Bu yüzden hataya yer yok" sözleriyle öğrencilerine seslendiği kaydedildi.

FORMA SPONSORU

Galatasaray’ın bu sezon da Avrupa kupalarındaki maçlarının forma sponsoru Türk Hava Yolları (THY) oldu.

DHA'nın haberine göre, Galatasaray ile Türk Hava Yolları arasında yapılan anlaşmaya göre sarı-kırmızılı ekip, bu sezonda da Avrupa kupalarında oynayacağı karşılaşmalarda giyeceği formalarının önünde Türk Hava Yolları logosu ile mücadele edecek.

UEFA Avrupa Ligi 2'nci Eleme Turu'nda Azerbaycan temsilcisi Neftçi Bakü ile bu akşam TSİ 19:00’da Bakü Olimpiyat Stadyumu’nda karşılaşacak olan Galatasaray, bu müsabaka ile bu sezon ilk defa Türk Hava Yolları logolu formasıyla boy gösterecek. Ayrıca Galatasaray, sezon boyunca yurt içi ve yurt dışı seyahatlerini de yine Türk Hava Yolları ile gerçekleştirecek.