"Bu mahkemeyi satın alacak para yok"

"Bu mahkemeyi satın alacak para yok"
Bursa'da görülen bir tefecilik davasında sanıklardan birinin rüşvvet ile serbest bıraktırıldığı iddialarının ardından konuşan mahkeme başkanı, "Bu mahkemeyi satın alacak para yok" dedi.

Bursa 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 1'i tutuklu, 10 sanığın yargılandığı tefecilik davasında ortaya çıkan diyaloglar dikkat çekti.

Duruşmaya, tutuklu sanık Hünkar Yıldız ve başka bir suçtan hükümlü Mustafa Demir, SEBGİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile katılırken, şehir dışı yasağı bulunan tutuksuz sanık Hakan Kaygısız ve diğer sanıklar ile avukatları da salonda hazır bulundu.

Duruşmada dinlenen müştekilerden Hasan Basri Y., kardeşi Ömer Y.'nin avukat Hakan Kaygısız'a olan borçları yüzünden silahlı saldırıya uğradığını öne sürdü.

Diğer müşteki Ayhan A. ise Kaygısız'ın mahkeme heyetine rüşvet verip kendisini serbest bıraktırdığına dair söylentiler olduğunu iddia etti. Bunun üzerine mahkeme başkanı, "Bu mahkemeyi satın alacak para yok" dedi.

Sanık Kaygısız'ın avukatı Erdal Yıldız, söylentileri müşteki tarafın, müvekkilinin tahliye olmasının ardından çıkardığını ileri sürüp, mahkeme heyetinin güvenirliğinden şüphe duymadıklarını belirtti.

Tutuklu sanıklar tahliye ve beraatlerini talep etti. Mahkeme heyeti, başka bir dosyadan cezaevinde bulunan Mustafa Demir'in bu dosya kapsamında tutuklanmasına, diğer sanıkların tutukluluk ve adli kontrol hallerinin devamına karar vererek duruşmayı ertelendi.