Bu nasıl zihniyet böyle!

    Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Türkiye, yapmak isteyenlerle bozmak isteyenler arasında bir çatışma süreci yaşıyor. 10 Ağustos 2014'te, Cumhurbaşkanı yerine Başkan seçmiş olsaydık Türkiye bugünkü kaosu yaşamayacaktı" diyor.

      Bu düşüncede olan yalnızca Sağlık Bakanı Müezzinoğlu olsaydı, "Sağlık Bakanının sağlıksız düşüncesi" der, güler geçerdik velâkin bütün "Erdoğan sevdalıları" bu argümanı  pazarlama peşinde ve bizzat Erdoğan da ne zaman muhtarları toplasa, ne zaman konuşma ihtiyacı duyup kendisine daha önce defalarca açılmış bir tesis için "yeni bir açılış töreni" hazırlansa mealen, "Bütün kötülüklerin sebebi, benim Başkan yapılmamış olmam" diyor, başka bir şey demiyor...

      Tam bir "suçüstü hali" ve tam bir "itiraf metni"...

      PKK terörü azmışsa, Erdoğan Başkan yapılmadığı için. Ekonomi bozulmuşsa, Erdoğan Başkan yapılmadığı için. Yolsuzluk ve hırsızlıkların üzerine gidilemiyor, rüşvetçi önüne yatan bakanlar hakkında bile Yüce Divan devreye giremiyorsa, Erdoğan Başkan yapılmadığı için, IŞİD tehlikesi varsa, Erdoğan Başkan yapılmadığı için, Suriye sınırı yolgeçen hanı olmuş, sınırlarımızda yeni devlet ve devletçikler kurulmaya başlanmışsa Erdoğan Başkan yapılmadığı için...

      Listeyi uzatmaya hiç gerek yok...

      Bu zihniyete göre Erdoğan Başkan olsaydı, bunların hiçbiri olmayacaktı, öyle mi?

     İyi de kardeşim, "Başkan olmayan Erdoğan"ın hangi istediğine karşı çıkıldı çıkılabildi de Erdoğan o problemi çözmekten aciz kaldı? Yok böyle bir şey! Evet, Erdoğan mevcut anayasaya göre tabii ki Başkan değil, velâkin fiilen Başkan. Bunu biz söylemiyoruz, kendisi söylüyor. Millet beni Başkan olarak seçti, ben her işe karışırım, bu durum fiili bir durumdur, millete düşen bu fiili durumu yeni bir seçimle hukuki duruma dönüştürmektir diyen kendisi değil mi?

      Eğer fiili başkan olarak Türkiye'nin sorunlarını çözmekten aciz bu fiili durum hukuki durum olunca çözeceğine nasıl güvenelim. Alınan oylar yeteneğine yetenek mi katacak? Çocuklarını ve evlerinde içi rüşvet dolu çelik kasalar bulunan bakanlarını korumak için gösterilen çelik irade, PKK şehirleri, ilçeleri, merkezleri silah ve ölüm timleri ile doldururken neredeydi?

    İnsanın aklına ister istemez, "Yoksa bütün bu ölümler ve daha kötüleri, fiili Başkanlığa hukuki zemin hazırlamak için mi?" sorusu takılıyor ve Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun, "Erdoğan Başkan olsaydı Türkiye bugünkü kaosu yaşamayacaktı" ifadeleri de bu görüşü çok kuvvetli bir şekilde destekliyor...

    Ülkenin düştüğü şu hale bakın... Millet can, birileri Başkanlık derdinde... "Bir hafta içersinde Emevi Camiinde Cuma namazı kılacağız" diye yola çıkıldığı gün, ilk düğmenin yanlış iliklendiği gündü. Ondan sonraki bütün düğmeler ister istemez yanlış oluyor.

 "Başkanlık sevdası" yanlış iliklenecek ölümcül bir düğme olacaktır.

Kuvvetle inanıyorum ki, bu millet yapılacak ilk genel seçimlerde bu düğmeyi koparacak, bütün düğmeleri çözüp yeniden ve düzgün bir şekilde ilikleyecek bir netice ile sandık önünden ayrılacaktır..

O gün Müezzinoğlu ve o paralelde düşünce pazarlayanların yüzünü görmek isterdik...

 

 

Yazarın Diğer Yazıları