Bu tahminler parayı mıknatıs gibi çeker. iddaa uzmanı Eray Erollu hazırladı

Bu tahminler parayı mıknatıs gibi çeker. iddaa uzmanı Eray Erollu hazırladı
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, 1 Nisan'a kadar maçları seyircili oynatma şanslarının olmadığını açıkladı. 1 Nisan'dan sonra maçlar seyircili oynanacak yorumları yapılıyor.  İnanın ben bu sene seyircili maç oynanacağını tahmin etmiyorum. Bu karar federasyonu bu sene için çıkmaza sokar. Çünkü ilk yarıdaki maçı sahasında seyircisiz oynayan takım, son haftalarda seyircili maç yaparsa yankıları bitmez. 

Konuyu biraz daha açarsak Galatasaray ilk yarıdaki Trabzonspor ve Beşiktaş maçlarını deplasmanda seyircisiz oynadı. Seyircili oynanma kararı alınırsa tribünleri dolduracak Galatasaray taraftarının baskısı rakibi olumsuz yönde, Galatasaray''ı olumlu yönde etkileyecektir. Ayrıca bu varsayımım ligin üstü için de altı içinde geçerli olacaktır. 

ERAY EROLLU / YENİÇAĞ

Gelelim tahminlere. İşte sizler için değerlendirdiğim 6 karşılaşma. Yine aynı hatırlatmayı tekrarlıyorum. En iyi tahmin kendi tahmininizdir.

Fulham-Sheffield United (Tahmin: 1 - Oran: 1.90)

İngiltere''de ligin dibi için çok ama çok önemli bir maç. 20 takımın mücadele ettiği ligde 18. sırada bulunan Fulham''ın 19, son sırada bulunan Sheffield United''ın 11 puanı var. 17. sırada bulunan Newcastle United''ın ise puanı 25. Fulham bir alt lige düşmek istemiyorsa bu maçı ya kazanacak ya da kazanacak. Fulham sahasında oynadığı 12 maçın sadece birini kazandı, 4''ünde berabere kaldı. Rakibi Sheffield United ise 12 deplasman maçının 10''unu kaybedip 1''ini kazandı. Denk kuvvetlerin mücadelesinde ev sahibi ekibi şanslı görüyorum. (Tahmin: 1 - Oran: 1.90)

Kasımpaşa-Fatih Karagümrük (Tahmin: 0 - Oran: 3.00)

Galatasaray maçında varını yoğunu ortaya koyan ve verilmeyen penaltısıyla gündeme gelen Kasımpaşa, bir başka İstanbul takımı Fatih Karagümrük''ü konuk edecek. Son 4 maçında 3 yenilgi bir beraberlik alan Kasımpaşa''da tüm hesaplar 3 puan üstüne kurulmuş durumda. 

Fatih Karagümrük ise geçen hafta sahasında Fenerbahçe''ye yenildi. Bu hafta ise Kasımpaşa deplasmanında zorlu bir 90 dakika oynayacak. İstanbul''da günlerdir yağan kar yerini bugün itibarıyla yağmura bıraktı. Sahanın çok ağır olacağını tahmin ediyorum. Futbolcular önlem alınmadıysa rakipten çok zeminle mücadele edeceklerdir. 

Bu karşılaşma 3 ihtimalli bir maç. Ben bu maçta puanların paylaşılacağını düşünüyorum. (Tahmin: 0 - Oran: 3.00)

Alanyaspor-Galatasaray (Tahmin: 2 - Oran: 2.15)

Lig lideri Galatasaray 5. sırada bulunan Alanyaspor''a konuk olacak. İlk yarıda oynanan karşılaşmayı ev sahibi ekip deplasmanda 2-1 kazanarak Galatasaray''a ikinci mağlubiyetini tattırmıştı. Galatasaray''ın bu maçı deplasmanda oynamasını fikstür avantajı olarak değerlendiriyorum. Geçen hafta zemin bir faciaydı. Ama Alanya sahasının böyle olmayacaktır. Yerden top oynayan Galatasaray''ın tek amacı rakibini yenip liderliğini devam ettirmek. 

Alanyaspor ise sahasında oynadığı 12 maçın 9''unu kazanıp 1''ini kaybetti. Bu maçta da rakibini yenerek önümüzdeki sezon Avrupa kupalarında mücadele etme hesapları yapıyor.  Bunu başaracak usta ayaklara da sahipler.  Zaten sahalarındaki tek yenilgiyi de Kasımpaşa''dan aldılar. Zevkli ve gollü bir maç olacağını düşünüyorum.

Bu karşılaşmada Galatasaray''ın İstanbul''a puanla döneceğini düşünüyorum. Tahminim 3 puan alacak taraf olacağı yönünde. (Tahmin: 2 - Oran: 2.15)

Elche-Eibar (Tahmin: 0 - Oran: 2.85)

Bu maç İspanya''da ligin dibini çok yakından ilgilendiren bir karşılaşma. Elche sahasında Eibar''ı konuk edecek. 20 takımlı ligde 19''uncu sırada bulunan Elche, sahasındaki 11 maçın 6''sında berabere kaldı. 17. sırada bulunan Eibar ise dış sahada oynadığı 11 maçın 4''ünde berabere kaldı. Bu karşılaşmada beraberliğin ilk seçenek olacağını tahmin ediyorum.  (Tahmin: 0 - Oran: 2.85)

Valencia-Celta Vigo (Tahmin: 0 - Oran: 2.90)

İspanya Ligi''nde 13. sırada bulunan Valencia sahasındaki 11 maçın 5''ini berabere bitirdi. Rakibi Celta Vigo ise ligde 9''uncu sırada bulunuyor. Deplasmanda oynadığı 12 maçın 7''sinde berabere kaldı. Bu maçta da beraberlik ön plana çıkıyor. (Tahmin: 0 - Oran: 2.90)

Freiburg-Union Berlin  (Tahmin: 0 - Oran: 2.80)

Almanya Ligi''nde seyir zevki üst seviyede olacak bir karşılaşma Freiburg-Union Berlin maçı. Ligde 8. sırada bulunan Freiburg sahasında oynadığı 11 maçın 5''ini kazanıp 4''ünde berabere kaldı. 9. sırada bulunan Union Berlin  10 dış saha maçının 3''ünü kazanıp, 3''ünde berabere kaldı. Bu karşılaşmada da puanların bölüşeceğini düşünüyorum. (Tahmin: 0 - Oran: 2.80)

Toplam oran: 283.60. Not: Oranlar değişiklik gösterebilir. 

İlgili Haberler