Bu tarihlerde tam kapanma olabilir. Uygulamaya geçileceği iddia edildi

Bu tarihlerde tam kapanma olabilir. Uygulamaya geçileceği iddia edildi
Bilim Kurulu’nun önerisi üzerine, 23 Nisan ila 17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanma uygulamasına geçileceği iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip korona virüs salgınında vaka ve ölüm sayılarını artmasının ardından Bilim Kurulu’nun tam kapanma önerisini kısmen kabul edip 13 Nisan’da iki haftalık ‘kısmi kapanma’ kararı alındığını açıkladı.
Oda TV’nin haberine göre; Erdoğan, iki haftalık kısmı kapanmada beklenilen etki olmazsa daha kalıcı kararlar alınabileceğini de işaret etti.
ARTIŞLAR DEVAM EDİYOR
Erdoğan’ın açıklamasına göre 27 Nisan’da sonra erecek 2 haftalık kısmı kapanma döneminde beklenilen düşüş yaşanmadığı gibi artışın da korkutucu boyutlara ulaşması endişelendirdi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın resmi tatil olması ve ardından hafta sonu tatilinin gelmesi tam kapanma tarihinin öne çekilmesini gündeme getirdi.
TARİH NETLEŞİYOR
Tam kapanma tarihinin Ramazan bayramını da içine alacak şekilde 23 Nisan ila 17 Mayıs tarihlerinde olacağı iddia edildi. Tam kapanma kararında ve tarihinin öne çekilmesinde turizm gelirlerinin de belirleyici olduğu değerlendiriliyor. İstanbul Valiliği pandemi gerekçesiyle kent genelindeki tüm eylem ve etkinlikleri 17 Mayıs’a kadar yasaklaması da dikkat çekti.

 

İlgili Haberler