Araba kiralayanlara şeytanın aklına gelmeyecek tuzak. Bu tuzağa sakın düşmeyin

Araba kiralayanlara şeytanın aklına gelmeyecek tuzak. Bu tuzağa sakın düşmeyin
Büyük bir araç kiralama firmasının taklit sitesini yapan dolandırıcılar ağına düşürdükleri vatandaşları araç kiralama vaadiyle kandırıyor. Sahte siteler vatandaşı WhatsApp görüşmesine yönlendirerek dolandırıcıların ağına düşürüyor.

Erdem Avşar - Yeniçağ

Türkiye’de dolandırıcılık vakalarının biri bitmeden biri baş gösteriyor. Hemen her sektörde her şartta dolandırıcılar vatandaşı ağına düşürmek için ellerinden geleni yapıyor.

Yatırımdan, tatile her sektöre el atan dolandırıcılar binlerce vatandaşı çeşitli vaat ve yöntemle dolandırıyor.

Bunlardan sonuncusunun da araç kiralama üzerinden yapıldığı ortaya çıktı.

Türkiye’de araç kiralama işi yapan büyük firmaların taklit sitelerini yapan dolandırıcılar, bu siteler üzerinden vatandaşları tuzağına çekiyor.

Site üzerinden kiralamak istediği aracı seçen vatandaş, normal araç kiralama sitelerindeki gibi site üzerinden değil, araç kiralamak için bir WhatsApp görüşmesine yönlendiriliyor.

Her şey de bu andan itibaren başlıyor.

Eğer durumun farkına varamazsanız, dolandırıcı sizi araç kiralamak üzerine yönlendiriyor ve durum para ödemeye geçtikten sonra iş işten geçmiş oluyor.

Daha önce benzer sitelerle otel odası kiralandığı ve binlerce tatilcinin mağdur olduğu da biliniyor.

AÇIK SÖZLÜ DOLANDIRICI

Son olarak benzeri bir site üzerinden gerçekleştirilmek istenen dolandırıcılık vakasında kullanıcının farkındalığı dolandırıcılığın önüne geçiyor.

Açık sözlü dolandırıcı ile vatandaş arasında geçen diyalog ise görenleri hayrete düşürüyor.

Araç kiralamak üzere sahte siteye giren ve buradan firmaya ait logo ve isim kullanan bir numara üzerinden WhatsApp görüşmesine dahil olan kullanıcı, kiralamak istediği araç için fiyat alıyor.

Dolandırıcı ise hemen bir fiyat ve depozito ücreti çıkarıyor.

Buradan sonra bir terslik olduğunu anlayan vatandaş, söz konusu firmanın sitesini yeniden kontrol ediyor ve sahte siteden yönlendirildiğini fark edince konuşmaya, “Siz dolandırıcısınız sanırım” diyerek duruma uyandığını açıkça belli ediyor.

Dolandırıcı ise soğuk kanlı bir açık sözlülükle suçunu kabul ediyor ve “Evet” cevabını veriyor.

İşte o diyalog:

SAHTE SİTEYE DİKKAT

Dolandırıcılar piyasada gücen kazanmış büyük bir firmanın adı üzerinden sahte bir site ile insanları tuzağına çekiyor.

Firmanın güvenilirliğini sorgulamayan vatandaş ise uygun fiyat avantajının verdiğini çekim gücüyle dolandırılmaktan kendini alıkoyamıyor.

İşte sahte site ve firmaya ait gerçek site:

Sahte sitenin adres ve internet sitesi şöyle:

 

Firmaya ait gerçek internet adresi ve site görünümü ise şu şekilde:

Görüldüğü üzere araç kiralama işlemi WhatsApp görüşmesi üzerinden değil, site üzerinden gerçekleştiriliyor. Vatandaşı bu detaylara dikkat etmesi gerekiyor.

 

İlgili Haberler