Bu uçak tek şarjla bin km gidebiliyor!

Bu uçak tek şarjla bin km gidebiliyor!
Elektrikli otomobillere ilişkin önemli bir mesafe kateden teknoloji dünyası, artık elektrikli uçaklar üzerine yoğunlaşıyor. Paris Air Show'da, tek şarjla bin km gidebilen elektrikli uçak tanıtıldı.

Taşımacılıkta çevresel çözümlere verilen önem arttıkça, elektrikli otomobillerin satışlarında da gözle görülür bir artış oldu. Yollarda elektrikli otomobil devrimi hızla büyürken, gökyüzü için de benzer çözümler gelmeye başlıyor gibi gözüküyor. Dünyanın ilk elektrikli uçak modeli tanıtıldı.

Paris Air Show‘da yapılan tanıtımlarda İsrailli uçak üreticisi Alice‘in yaptığı lansman dikkatleri çekti. Şirket tek şarjla 650 mil yani yaklaşık 1,050 km mesafe gidebilen dünyanın ilk elektrikli uçak modelinin tanıtımını yaptı. Benzer modellerin aksine aynı anda dokuz yolcuyu taşıyabilen uçak, 10,000 fit‘te yaklaşık 450 km / saat ile 1,050 km boyunca yol alabiliyor.

Şu an için kısa mesafe uçuşlarında kullanılacak model, tahmini olarak 2022yılından itibaren kullanılabilir hale gelecek. Şirket daha uzun mesafeler için ayrıca bir modelin daha geliştirilme aşamasında olduğunu açıkladı. Geliştirilmekte olan model de tek şarjla yaklaşık olarak 1,200 km mesafe yol alabilecek.

Alice bu modellerle birlikte elektrikli uçak akımını başlatan marka olarak ön plana çıkıyor. Bununla birlikte şu an dünya üzerinde geliştirilme aşamasında olan yaklaşık 170 elektrikli uçağın bulunduğu tahmin ediliyor.