Burcu Biricik Seul Drama Ödüllerine damga vurmaya hazırlanıyor

Burcu Biricik Seul Drama Ödüllerine damga vurmaya hazırlanıyor
Camdaki Kız dizisinin başrol oyuncusu Burcu Biricik, 9 ülkeden 225 drama dizisinin başvurduğu Seul Drama Ödülleri'nde “En İyi Kadın Oyuncu” kategorisinde aday oldu. Dizinin yönetmeni Nadim Güç de 'En İyi yönetmen' dalında aday gösterildi.

Kanal D’nin, yapımını OGM Pictures’ın üstlendiği, yayınlanan her bölümü ile ekrana damga vuran dizisi dizisi Camdaki Kız’ın başrol oyuncusu Burcu Biricik 9 ülkeden 225 drama dizisinin başvurduğu Seul Drama Ödüllerinde ''''En iyi kadın oyuncu'''' kategorisinde aday oldu.

Camdaki Kız dizisindeki Nalan karakteri ile aday olan ünlü oyuncu bu başarısı ile ilgili “Sevgili meslektaşım Ebru Şahin ile birlikte adaymışız. Ne mutlu bize. O zaman ikimizin de adaylığını tebrik ederim.” dedi.  

Burcu Biricik kimdir?

Burcu Biricik, 4 Mayıs 1989 tarihinde Antalya’da dünyaya geldi. 2006 yılında Antalya’da düzenlenen Miss Mediterranean güzellik yarışmasında Akdeniz Kraliçesi seçildi. Lise yıllarında katıldığı Tiyatro festivalinde ödül aldıktan sonra profesyonel oyuncu olmaya karar veren Biricik, Ege Üniversitesi Arkeoloji bölümünde lisans eğitimini tamamlarken, aynı zamanda da Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu''nda oyunculuk eğitimi aldı. Burcu Biricik, oyunculuk kariyerine Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda stajyer kadroda yer alarak başladı.

2007 yılında Show TV''de yayımlanan Maçolar dizisindeki yan rolle televizyonda ilk kez yer alan isim, daha sonra Toprağın Günlüğü kısa filmini çekti. Kanal D''de 2011 yılında yayımlanan Artiz Mektebi adlı oyunculuk yarışmasına katıldı ve burada birinciliği Alican Aytekin ile paylaştı. Daha sonra Muhteşem Yüzyıl 2011 ve Ustura Kemal 2012 dizilerinde küçük roller aldı. Show TV ''de yayımlanan Düşman Kardeşler 2012 dizisindeki Derya adlı Trakyalı bir kızı canlandırdı. Oyuncu, TRT 1''de yayımlanan Beni Böyle Sev dizisinde Seda karakterini canlandırmış ve çeşitli reklâm filmlerinde oynamıştır.

İlgili Haberler