Bu yol Hüseyin ile çift kupaya gider

3'üncü yarıya ligde Göztepe, kupada Fenerbahçe galibiyeti ile başlayan Trabzonspor, bu yıl Hüseyin Çimşir yönetiminde çift kupaya gider. 
Gideceğinden tam emin olabilmek için de 3'üncü yarı start almadan önce, "Ligde ve kupada nasıl başlarsa öyle gider" demiştik. Ligde Göztepe'yi, Kupa'da da Fenerbahçe'yi 3-1'lik skorlarla mağlup eden Trabzonspor için artık bu yol çifte kupaya gider.
Bu gidişatın da bir numaralı adamı saha içindekileri başarılı bir şekilde dizayn ile sevk ve idare eden teknik direktör Hüseyin Çimşir'dir.
Neden Hüseyin Çimşir diyorum?
Çünkü, ilk maçlar sonucunda görüldüğü kadarıyla Hüseyin Çimşir uzun arayı boş geçirmemiş, tatil saymamış, olabilecekleri iyi hesap ederek, takımını hem fizik hem de motivasyon olarak, diğerlerinin üzerinde çok iyi kontrol edip, hazırlamış.
Sadece hazırlamakla yetinmeyip, Göztepe maçında galibiyeti getiren tercih ve uygulamalarından bir dereceli mimarı olmadı mı?
İki satır ile bakalım!
Herkesin, hem de maçtan sonra bile eleştirdiği, benim Abdülkadir'i, çoklarının da Ekuban'ı dışarı alır diye beklediği bir sırada, Nwakaeme'ye "gel buraya" dedi ve Ndiaye'yi sahaya sürdü. Göztepe'nin orta alandan sağladığı üstünlüğü büyük ölçüde ortadan kaldırdı. Yettirmedi, dışarı alma yerine sol tarafta Nwakaeme'nin yerine kaydırdığı Ekuban harika bir asist yaptı. Eski formunu özleten Abdülkadir de golü atarak takımı rahatlattı. Bu da şu demektir ki, Nwakeme'nin tepkisi, maçtan sonra bile bazı yazar çizer takımının "Çıkacak adam Nwakaeme mi idi" diye doğru sonucu görmemelerine rağmen Hüseyin Çimşir, Göztepe maçına bir teknik adamın maçın sonucu nasıl etkileyeceğini göstermiştir.
Fenerbahçe maçı malum! Kadıköy'de 23 yıldır özlenen hasreti öyle veya böyle ortadan kaldıran teknik adam oldu. Kötü Fenerbahçe'yi, "Ne olursa olsun büyük takımdır. Bu maçlar için ölçü değildir" diyerek hafife almadı ve aynı skorla mağlup ederek kupada finale taşıdı. Oyuncu tercihleri ve oyun organizasyonunu yine iyi dizayn etmeyi becerdi. Hüseyin Çimşir, hem de bunları Abdulkadir Ömür gibi bir yeteneğin çok düşük performansla sahada yer aldığı maçlarda başardı. 
Yeri gelmiş iken, Hüseyin Çimşir'e ligde çok büyük bir katkıyı da yardımcılığını yaptığı Ünal Karaman'dan, Galatasaray'ı yenerek gördüğünü de belirtelim. 
Dönelim başa!
Trabzonspor'un her haliyle kitabına uygun bir çifte şampiyonluğu elde etme fırsatını büyük ölçüde yakaladığı, Hüseyin Çimşir ile vurulacak damganın muhtemel handikaplarına. Ki bunlardan Sosa'nın sakatlığını birinci derecede yaşarken, Guilhemre'nin atılması, Nwakeame'nin sakatlanması, Abdülkadir Ömür'ün toparlanamaması da sıkıntı yaratmaz mı? Yaratır! Ama Galatasaray'ın nerede ise saf dışı kaldığı, Sıvasspor'un da zorlanacağının açık açık görüldüğü bir zirve yarışında Trabzonspor'u zorlayacak tek ekip Başakşehir gözüküyor. Ama Başakşehir'in başta bu haftaki Ankaragücü maçı olmak üzere fire verme ihtimalinin büyük olduğu da görülür gibi. 
Gidişat çifte kupaya gider. 
Yeter ki Trabzonspor aynı anda çok lastik patlatmasın ve de Hüseyin Çimşir'e güvensin.

dfs-004-001-011-001-001-001-002-016-1-007-011.jpg

Yazarın Diğer Yazıları