İşte gerçek maymun çiçeği!

İşte gerçek maymun çiçeği!
İnsan yüzünü andıran maymun çiçekleri görenleri hayrete düşürüyor. Peki maymun çiçeği nasıl yetiştirilir? İşte yanıtları...

Bu zararsız olan maymun çiçeği

 

 

 

Maymun çiçekleri ilkbahardan sonbahara kadar ortaya çıkıyor.
Bataklıklar, akarsu kıyıları ve ıslak çayırlar dahil olmak üzere ıslak alanlarda kendini geliştiriyor.

Toprağı nemli tuttuğunuz sürece çiçek kenarlarında da iyi büyüyorlar.

Kökeni Kuzey Amerika. Kır çiçekleri olarak biliniyor. Çiçekler genellikle benekli ve çok renkli ve genel görünümü bir maymunun yüzünü andırıyor.

Maymun çiçeklerinin bakımı, bol nem aldıkları sürece kolay. Tam güneşte veya kısmi gölgede gelişiyorlar. Baltimore ve Common Buckeye kelebekleri için önemli bir larva konakçısı. Bu sevimli kelebekler, yumurtalarını tırtıllar yumurtadan çıktıktan sonra hemen bir besin kaynağı sağlayan yapraklar üzerine bırakıyor.

Maymun Çiçeği Nasıl Yetiştirilir

Tohumlarınıza iç mekânda başlamak istiyorsanız, onları son bahar donundan yaklaşık 10 hafta önce ekin ve soğumaları için şeffaf plastik torbalara koyun. Açık havada, onları kışın sonlarında ekin ve soğuk kış sıcaklıklarının sizin için tohumları soğutmasına izin verin. Tohumların çimlenmesi için ışığa ihtiyacı vardır, bu yüzden onları toprakla örtmeyin. Tohum tepsilerini buzdolabından çıkardığınızda, sıcaklığı 21-24 C arasında olan bir yere koyun ve bol miktarda parlak ışık sağlayın. Tohumlar filizlenmeye başlar başlamaz tohum tepsilerini torbadan çıkarın.

İlgili Haberler