Buğra Kavuncu: İYİ Parti iktidara yürüyor

Buğra Kavuncu: İYİ Parti iktidara yürüyor
İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Kavuncu "Bu parti iktidara yürüyor. 24 Haziran seçimleriyle temelini attığımız İYİ Parti, 31 Mart yerel seçimleriyle Türk siyasetine bir daha çıkarılamayacak bir kazık çakacağız" dedi.

Sümeyra Kırca / YENİÇAĞ

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Satuk Buğra Kavuncu, 31 Mart yerel seçim çalışmalarını YENİÇAĞ gazetesine anlattı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yaptığı mitinglerin çok ses getirdiğine dikkat çeken Buğra Kavuncu, "Bu parti artık iktidara yürüyor, bunu kimse durduramaz. Bunu durdurursa bir tek kendi içimizdeki mücadeleler durdurur. 24 Haziran’da temelini attık, 31 Martta da Türk siyasetine bir daha çıkarılamaycak bir kazık çakacağız. Önümüz açık elime gelen rakamlar onu gösteriyor." dedi.

İYİ Parti olarak İstanbul Büyükşehir'de aday çıkarmayıp Ekrem İmamoğlu'nu destekleyeceklerini belirten Buğra Kavuncu, "İstanbul'da 10 ilçede adayımız var. Bu 10 ilçenin 4'dünde CHP bize destek verme kararı aldı. Bu ilçeler, Kağıthane, Esenler, Arnavutköy ve Bağcılar. Diğer 6 ilçelerde aday çıkarıyoruz fakat bu 6 ilçede centilmence rekabet edeceğiz. 29 ilçede CHP'nin adaylarını destekleme kararı alındı. Belediye meclis üyeleri nasıl dağılacak tek tek konuşuldu. Seçimle alakalı çalışmalar bu zemin üzerine oturtuldu. 39 ilçenin tamamında aktif olmaya çalışıyoruz. Bazı ilçelerde İYİ Parti'nin bazı ilçelerde CHP'nin bazı ilçelerde iki partinin de adayı var ancak mutabık olduğumuz bir konu varsa o da Ekrem İmamoğlu..Hiçbir tereddüt yok, teşkilatlarımız kendisinin yaptığı mitinglere tam olarak dahil oluyor. Seçime girmediğimiz yerlerde CHP'nin kampanyalarına dahil oluyoruz. CHP de seçime girmediği ilçelerde İYİ Partinin seçim kampanyasına dahil oluyor." dedi.

Sandık güvenliği konusunda da 24 Haziran'dan daha güçlü olduklarını anlatan Kavuncu şu ifadeleri kullandı: "24 Haziran’dan farklı olarak biz artık mecliste grubu olan dolayısıyla seçime katılırken Sandık Kurullarına üye verebilecek durumdayız. 24 Haziran’da böyle bir imkanımız yoktu, daha çok müşahit atıyorduk. İlçelerimizin bir kısmında sandık kurullarının yüzde yüzünü tamamladık, Sandık Kurulu üyeliğinde eksik kalan yerlerde müşahitlerimizle sandıkların tamamına hakim olacak bir çalışma yaptık."

Seçim öncesi ortaya atılan 'Beka sorunu' ile ilgili konuşan Buğra Kavuncu, "Bir beka sorunu varsa bunu yaratan iktidarın ta kendisidir" dedi. Ortadoğu gibi iç savaşa giden ülkelerdeki temel nedenin kutuplaşma olduğunu vurgulayan Kavuncu," Türkiye'yi 60 yıldır 'Alevi-Sünni', 'Türk-Kürt', 'Laik-laik olmayan' ayrımı ile ayrıştırmaya çalıştılar. Bu oyunlar hiç tutmadı bizde, biz harcı temeli çok sağlam bir milletiz. Fakat dış güçlerin yapamadığını içerden 'Beka problemi olur' diyenler özellikle son 10 yılda kaşıya kaşıya maalesef bu noktaya getirdiler. Bunun da panzehiri İYİ Partidir. CHP ile yaptığı güç birliği bu oyunu bozmuştur. Kutuplaşmacı politikanın karşısında İYİ Parti, vatanseverlik çatısı altında farklı görüşteki insanları bir araya getirmiş, güç birliği yapmıştır" diye konuştu.

“İYİ BELEDİYECİLİK YEMİNİ”

İYİ Parti Genel Merkezi'nin belirlediği kriterlerde adayların ant içtiğini kaydeden Kavuncu, İYİ Belediyecilik andını  şöyle anlattı: "Bizim bir andımız var, İYİ belediyecilik nedir?, İYİ Belediyecilik kapsamına neler giriyor? gibi konuları ele alan... O andımız şöyle; Vatandaş memnuniyetini esas alan; milli, çoğulcu ve katılımcı bir yol izleyeceğime, gece gündüz ayırmadan, yılmadan yorulmadan çalışacağıma, işimde hızlı ve çözümcü, hesabımda temiz, tutumlu ve şeffaf olacağıma, tarihi ve kültürel değerlerimizi saygıyla, doğayı ve çevreyi sevgiyle koruyacağıma, kimsesizlerin kimsesi, evsizlerin de yuvası olacağıma, gariplerin suyunu, aşını, ilacını, gurebanın da duasını almaya çalışacağıma, İYİ Belediyecilik  anlayışımızdan, büyük ve güçlü Türkiye ülkümüzden, yaratılanı 'Yaratanın Emaneti' görüşümüzden, asla ayrılmayacağıma, Aziz Türk milleti huzurunda, namusum ve şerefim üzerine ant içerim"

“HİÇBİR SORUNU, SORUNUN KAYNAĞI İLE ÇÖZEMEZSİNİZ!”

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı hedef alan 'PKK Temsilcileri, PKK uzantıları' söylemlerine tepki gösteren Buğra Kavuncu, "Eğer bir kişinin PKK uzantısı olduğunu düşünüyorsa, bir terör örgütünün temsilcisi olduğunu düşünüyorsa devlet olarak gereğini yapmakla yükümlü kişi kendisidir. O zaman adama şunu sorarlar, "Madem öyle niye bu adamların elini kolunu sallayarak dolaşmasına müsaade ediyorsun?" Çünkü hiçbir problemi, problemi yaratan zihniyetle çözemezsin. Bunların zihniyeti zaten o teröristlerin elini kolunu sallayarak gezmesine müsaade eden zihniyettir. Bunların zihniyeti, valilere talimat vererek aman ilişmeyin, küstürmeyin diyen zihniyettir. Bunların zihniyeti, Habur sınır kapısından teröristleri davulla zurnayla geçiren bir zihniyettir. Bunların zihniyeti Oslo'da müzakereler yapan, Dolmabahçe’de mutabakat yapan zihniyettir. Bunların zihniyeti Öcalan'a sayın diye hitap etmeyi sindirebilecek bir zihniyettir. Dolayısıyla

O zihniyetin ürünü olan problemleri bugün o zihniyetin çözmesini beklemeyi bırakın, o problem hakkında görüş bildirmek bile abesle iştigal. Böyle bir durum varsa buyurun gereğini yapın, sizin asli işiniz terörle inkisaplı kişileri tespit ettiğiniz zaman tutuklamak, bunu yapmayıp uzaktan söylenmek bir yetersizliğin de itirafı.. Demekle biz beceremiyoruz, biz ayırt edemiyoruz. Bunun artık millet farkında, mızrak çuvala sığmıyor. Millet hangi konuda samimi olduğunu net olarak görüyor. Sadece vatandaşlarımızın biraz hafızalarını yoklamaları bu iftiraların ne kadar boş olduğunu göreceklerdir." dedi.

“PARTİMİZE SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e açtığı davayla ilgili bir açıklama da yapan Kavuncu şu ifadeleri kullandı: "İktidar şimdi söylem değiştirdi. Artık Genel Başkanımızı hedef alıyor. Hatta Genel Başkanımız Denizli'de Cumhurbaşkanının söylemiş olduğu bir ifadeyi tekrar ettiği için suç duyurusunda bulunuyor. Aslında farkına varmadan kendisine suç duyurusunda bulunuyor. Genel Başkanımız bir şey demiyor ki, Cumhurbaşkanının söylemine atıfta bulunuyor. Ben buradan hem tüm kamuoyuna hem partinin mensuplarına sesleniyorum, çok sıkıntılı kurulmuş bir partiye bizim sonuna kadar sahip çıkmamız lazım. O kadar zor bir şeyi başardık ki, farklı düşüncedeki vatanseverleri bir araya getirip, onları teşkilatlandırmak birçok siyasi partinin başardığı bir şey olmadı. Son 15 yıla bakın göreceksiniz. Bizim de parti temsilcileri olarak yapmamız gereken Genel Başkanımıza ve partimize sahip çıkmaktır."