Buğra Kavuncu'dan 'Millet İttifakı' açıklaması

Buğra Kavuncu'dan 'Millet İttifakı' açıklaması
İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Millet İttifakı’nın devam edeceğini belirterek, İttifakın yerel seçimlerde sağladığı başarının seçilen adaylar üzerinden devam edeceğini söyledi. Kavuncu, “İYİ Parti ve CHP olarak tabii ki iki farklı tüzel kişiliğiz. Her söylediğimiz, her yaptığımız birbiri ile örtüşme mecburiyetinde değil. İttifakı kıymetli yapan da benim için bu” dedi.

İYİ Parti teşkilatları, Şubat 2020’de ilçe ve il kongrelerine başlamadan önce İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, şubat ayı itibari ile başlayacak olan kongreler için mümkün olduğunca demokratik bir kongre ortamının oluşmasını hedeflediklerini açıklarken, mevcut delege sistemine eleştirilerde bulundu.

Millet İttifakı’nın yerel seçimlerde sağladığı başarının seçilen adaylar üzerinden devam edeceği mesajı veren Kavuncu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun vaatlerini takip ettiklerini söyledi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, yaklaşan parti kongreleri ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhuriyet'in haberine göre, Türk Siyasi Partiler Kanunu’nda yer alan ve Türkiye’de uygulanan delege sisteminin siyasi partiler için demokratik bir işleyiş taşımadığını anlatan Kavuncu, “Delege sisteminin demokratik açıdan çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Bir ilçenin 2 bin ya da 5 bin üyesi var. Türk Siyasi Partiler Kanunu’na göre önce o ilçeden 5 bin üye, 400 delegeyi seçiyor. Daha sonra bu 400 delege de ilçe başkanını ve yönetimini seçiyor. 600 tane de il için delege var. 100 bin üyeli ilde 600 delege de il yönetimini seçiyor. Bu genel başkanlara kadar uzanan bir konu. Dünyanın bir çok ülkesinde direkt üyelerin yönetimlere etki edebildiği bir mekanizma var. Türkiye de bunu uygulayabilmeli. Türk Siyasi Partiler Kanunu’nun da bu anlamda değişmesi ve revize edilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu şekilde siyasi partiler bazında Türkiye’de arzu ettiğimiz demokratik seviyenin yakalanabileceğini düşünüyorum” dedi.

‘VATANDAŞLAR İŞSİZLİKTEN YAKINIYOR’

Millet İttifakı’nın yerel seçimlerde sağladığı başarının seçilen adaylar üzerinden devam edeceğini anlatan Kavuncu, “İYİ Parti ve CHP olarak tabii ki iki faklı tüzelkişiliğiz. Her söylediğimiz, her yaptığımız birbiri ile örtüşme mecburiyetinde değil. İttifakı kıymetli yapan da benim için bu” ifadelerini kullandı. Seçimler sonrasında ilçeleri gezdiğini kaydeden Buğra Kavuncu, “Ziyaretler sırasında en çok işsizlik sorunu gerçeğiyle yüzleşiyoruz. Vatandaşlar bundan çok yakınıyorlar. İstihdam imkânları ortaya çıkarsa hepimizi rahatlatır” dedi.  

İYİ Parti’nin Türkiye genelinde üyelik kampanyası başlattığını anlatan Kavuncu, “Partinin tabana yayılması ve daha doğru yönetimlerin tespit edilmesi için üye sayısını çok önemsiyoruz” dedi. 

‘TARTIŞMAYA DÖNÜŞMEMELİYDİ’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kampanya direktörü Necati Özkan’ın CHP’de tartışmaya neden olan “Kahramının Yolculuğu” kitabına ilişkin de Kavuncu, “Kahramanın Yolculuğu, profesyonel bir iletişimcinin seçim döneminde tespitlerini paylaştığı bir kitap. Böyle bir kitabı yazmış olduğu için mesleği bu olan birine kızmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Beni rahatsız eden konunun tartışmaya dönüşmesi. Kazanılan seçim ekip ve takım işiydi. Hiçbir takım görevlisi böyle bir tartışmaya izin vermemeli. Kime sorsak seçimin nasıl kazanıldığına ilişkin farklı bir açıdan bakar ve onu anlatır. Millete verilen sözleri yerine getirmek varken bu yönde tartışmalar bana gerekli gelmiyor” ifadelerini kullandı.

KAVUNCU’YA GÖNÜLLÜ KORUMA

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun ardından İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun da koruma polisleri çekilmişti. Kararın ardından harekete geçen partililer, gönüllü koruma olmak için İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na dilekçeler gönderdi. İYİ Parti Bahçelievler İlçe Başkanlığı üyesi Savaş Mat isimli partili verdiği dilekçesinde, “İçişleri Bakanlığı’nı protesto amaçlı hiçbir menfaat gözetmeden ayrıca zaman mefhumu olmadan gönüllü olarak korumalığımızı yapmayı talep ediyorum” ifadesini kullandı.