Bugün de vatan için genç Türk piyadeleri yürüyecek

Bugün yer yerinden oynayacak. Ben bu yazıyı Salı günü erken yazıyorum ama Çarşamba’nın gelişini Salılardan biliyorum. Bizim Türk süvarileri İstiklal Savaşı’ndan sonra İzmir’e, İzmirlilerin sevinç gözyaşları ve coşkulu alkışları arasında girmişti. Bu sefer genç piyadeler girecek: TGB, Atatürkçü Düşünce Derneği, sendikalar, cumhuriyet kadınları; partili gençler, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği... unuttuklarım varsa bağışlasınlar. Hiçbirini aslında unutmuş değilim.
.......
ABD de meğer yenilmeyi göze almış.
ABD, PKK’sı ve onun çeşitli kollarıyla çöküyor. Biz fark etmiyoruz. Tezkereyi, kendilerine karşı yapılmış olarak algıladı PKK. Amerika İran’la ne kadar da hoş bir dostluk geliştiriyor.
Bizim TSK’mız da dik duruşunu nihayet gösterdi. Komisyonlara katılmıyor, kırmızı çizgilerden bahsediyor. Artık, askerlerini koruyabiliyor...
Sarayda oturmanın da bir anlamı kalmadı. Hani insan çok istediği bir şeye kavuşur da bakar ki daha istediği pek çok şey var ama artık bir şey yapılamaz, işte o duygusallık olmalı herhalde Ak Saray’da. Yani sarayın keyfinin tam olarak sürülebileceğini zannetmiyorum.
.......
Peki ama bu işler nasıl olacak. İşte bugün, coşkuyu ve kalabalığı görünce nasıl olacağını anlayacaksınız. Millilik yaygınlaşıyor. Elbette hükümet şeklini de etkileyecek. Milli bir hükümet, Atatürk’ün Ankara Hükümeti gibi cazibe merkezi olacak.
.......
TGB’nin yaptığı gençlik kurultayına dünyanın her tarafından devrimci gençler katılmış. İşte öyle olacak. Çok uzaklardan gelen devrimciler var. Yani Irak üçe bölündü diye, Suriye perişan edildi diye, Lübnan savaşa katıldı diye, Rusya ile Çin orada duruyor diye, İran başarılı manevralarla dünya devletleriyle arasında buzları eritmekteyken, 15 senedir yazdığım bölge ülkelerinin birleşmesi de inşallah yakında olacak. Evet, uzaklar yakın olacak. Genç Türk piyadeleri bugün Anadolu’nun ve Rumeli’nin her yanından toplanma merkezlerine akacaklar.
Ülkemize Cumhuriyet yeniden kutlu olsun.

Yazarın Diğer Yazıları