Bugün fırtına, dolu, kar ve kuvvetli sağanak var. Meteoroloji uyardı durdu

Bugün fırtına, dolu, kar ve kuvvetli sağanak var. Meteoroloji uyardı durdu
Meteoroloji’den bugün için son dakika hava durumu uyarıları peş peşe geldi. Yurdun birçok kesiminde etkili olacak yağışların dolu, sağanak ve karla karışık yağmur şeklinde görüleceği bildirilirken birçok ilde aşırı yağış nedeniyle vatandaşların sel, su baskını gibi durumlara karşı tedbirli olması konusunda uyarı yapıldı. 

Sabah'ın haberine göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün için yurt genelinde birçok il için aşırı yağış uyarısı yaptı. Kuvvetli rüzgarın da etkili olacağı ifade edilirken yayımlanan raporda çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri, sel ve su baskını gibi hadiselere karşı vatandaşlar uyarıldı. Hava durumu değerlendirmelerinde sıcaklıkların mevsim normallerinde olacağı ifade edildi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü günlük yayımladığı hava durumu değerlendirmelerinde kar, dolu, fırtına, kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Ülkenin büyük bir kısmının haftanın ilk gününde de etkili olacağını ifade eden MGM, aşırı yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmasını istedi.

UYARILAR PEŞ PEŞE GELDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in batısı, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Kastamonu, Erzurum, Muş ve Bingöl çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkâri çevrelerinin yüksekleri ve Akdeniz'in toroslar mevkisinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların; Güney Ege, Akdeniz, Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in batısı ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli, Güney Ege kıyılarında yer yer çok kuvvetli, Mersin ve Antalya çevrelerinde şiddetli ve yer yer aşırı olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde doğu bölgelerde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

O İLLERDE YAŞAYANLAR DİKKAT!

Mersin'de sabah saatlerinde batı ilçelerinden başlayarak zamanla il genelinde yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 kg/m2), Mersin merkez ve Erdemli çevrelerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100 kg/m2 üzeri) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Rüzgarın da güneydoğu yönlerden fırtına (50-70 hamlesi 80km/saat şeklinde) esmesi beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, küçük çaplı dolu yağışı, hortum, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Güney Ege, Akdeniz, Çanakkale ve Balıkesir'in batı, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m²), Güney Ege kıyılarında yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m²) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Rüzgarın; Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Trabzon ve Giresun çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

1-20201214075309.jpg2-20201214075309.jpg

3-20201214075309.jpg