Bülent Arınç, “FETÖ’cü müsünüz?” soruna böyle yanıt verdi

Bülent Arınç, “FETÖ’cü müsünüz?” soruna böyle yanıt verdi
Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Jülide Ateş'in kendisine yönelttiği "FETÖ'cü müsünüz?" sorusuna, "Evet emniyet ve asker içindeki yapılanmadan zaman zaman bahsedildi ama 15 Temmuz gibi kalkışmadan kimse söz etmedi. O nedenle kendimi FETÖ'cü olarak görmüyorum” şeklinde yanıt verdi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi, AK Parti kurucusu ve Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'Jülide Ateş'le 40' programına konuk oldu. Bülent Arınç, Melih Gökçek'le arasındaki husumet de dahil olmak üzere bir çok konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Ateş, Arınç’a “FETÖ’cü müsünüz?” şeklinde bir soru yöneltti. Arınç, Ateş’in sorusuna şu yanıtı verdi:

 "Değilim. Bu bana yapılacak en kötü iftira olur. Çünkü bu sözün arkasından başkalarına sormanız da gerekir. Türkçe olimpiyatlarının hepsine katıldım. Meclis başkanıyken ödül de koydum.Bunların okullarına da gittim. Türkiye'nin aleyhine bir şey sezinlemedim. Benim söylediklerimi Binali Yıldırım, Bekir Bozdağ ve Recep Tayyip Erdoğan da söyledi. Herkes söyledi. Hiçbir istihbarat raporunda '15 Temmuz' gibi notun gelmediği MGK toplantılarına katılmış biri olarak söylüyorum; Eğer bizi aldatmışlarsa bu suç bizim değil. Sezseydik kafalarını ezerdik. Evet emniyet ve asker içindeki yapılanmadan zaman zaman bahsedildi ama 15 Temmuz gibi kalkışmadan kimse söz etmedi. O nedenle kendimi FETÖ'cü olarak görmüyorum."