Bülent Arınç konuşsana

Her şey Melih Gökçek'in dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı Fethullah Gülen Cemaati ile işbirliği yapmakla suçlaması üzerine başladı Mart 2015'de.

Bülent Arınç bu sözlerin altında kalacak siyasetçi değildi ve öyle de oldu.

Arınç kendisini Cemaat ile işbirliği yapmakla suçlayan ve istifaya çağıran Gökçek'in açıklamaları için "Terbiyesizce bir açıklamadır. Benim görevden alınmamı isteyecek kadar haysiyetli bir insan değildir " dedi.

Arınç, " Beni istifaya davet etmek, beni görevden almak için birilerine çağrıda bulunmak senin hakkın değil, haddin de değil" diye meydan okudu.

Bu savunma sözlerinden sonra Arınç da hücuma geçti ve yenilir yutulur olmayan ağır sözlerle Melih Gökçek'i eleştirdi.

Hatırlayalım.

Ankara'yı parsel parsel satmıştır

Arınç, "Gökçek Belediye başkanlığı adaylığında ve seçimlerde oy isterken bu yapının kucağında oturmuştur. Bu yapıya Ankara'yı parsel parsel satmıştır. Yurt yerleri vermiştir, zengin işadamlarına okullar yaptırmıştır. İmar planlarında değişiklikler yaptırmıştır. Şunları yaptırmıştır, bunları yaptırmıştır. 30 Mart seçimlerine kadar da ağzından da bu paralel yapıyla ilgili bir tek kötü cümle çıkmamıştır. Çok zor seçimi kazandıktan sonra birilerine yaranmak için mücadele ediyor görünmektedir " dedi.

Biz kimin nerede havlayacağını biliriz

"Gökçek ile ilgili 100 konuyu 8 Haziran'dan (2015) itibaren ömrüm vefa ederse konuşmak isterim. Biz kimin nerede havlayacağını, hangi işler çevireceğini biliriz. Biz gözü açık adamız, siyaseti iyi biliriz " diye kamuoyuna da söz verdi Bülent Arınç.

Evet, Bülent Bey 8 Haziran 2015 geçti, 1 Kasım 2015'de geçti hatta 15 Temmuz 2016 darbe girişimi de geride kaldı.

Ve başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan FETÖ ile öyle bir mücadele başlattı ki 40 yıllık dava arkadaşı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadının dahi gözyaşına bakmadı.

FETÖ ile mücadelede Erdoğan'ın yanında yer alacak mısınız?

Bülent Bey gün, terörist başı Fethullah Gülen'in terör örgütü FETÖ'yü yok etme günüdür. Bu terör örgütüne yardım yataklık edenler bir bir yargıya hesap vermeye gönderiliyorlar.

Peki, siz sözünüzü tutup Melih Gökçek'in bu örgüte parsel parsel sattığı belediye mallarını ve sağladığı imkanları açıklamayacak mısınız?

Çok daha net sorayım; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında mı, karşısında mı yer alacaksınız?

Sadece Melih Gökçek'in FETÖ'ye sağladığı kıyakları değil bildiğiniz tüm bilgileri açıklamalısınız.

FETÖ'nün yok edilmesi için size düşen görev de budur.

Bekliyorum buyurun yanıt verin ben de yayınlayayım.

Yazarın Diğer Yazıları