Bülent Arınç konuştu, AKP karıştı. Mehmet Metiner'den çok sert sözler

Bülent Arınç konuştu, AKP karıştı. Mehmet Metiner'den çok sert sözler
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç'ın katıldığı canlı yayında, "Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala serbest bırakılmalı." sözlerini eleştiren AKP'li Mehmet Metiner, "Cumhur ittifakına sabotaj" diyerek Arınç'a tepki gösterdi.

AKP'li eski vekili Mehmet Metiner, Bülent Arınç'ın Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın tutukluluğu ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

Katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bülent Arınç, "Bu ülkenin mazlumlarından biri de Kürtlerdir. Kürt kardeşlerimizdir. Çözüm sürecinde bazılarının tahliyesi sağlanmıştı. Bunun da olabilir. Yargıçlar mahkemeler özgürlükçü düşünsünler." diyerek Demirtaş'ın tahliyesini istedi. Bunun yanında Arınç, halen tutuklu bulunan Osman Kavala'nın da tahliye edilmesi gerektiğini söyledi.

Arınç, "Osman Kavala'nın hala tutuklu kalmasına hayret ediyorum, tahliye edilmeli. Demirtaş'ın da tahliyesi olabilir." dedi.

AKP'li Mehmet Metiner Twitter hesabından yaptığı açıklamada Arınç'a tepki gösterip, Cumhur ittifakına sabotaj düzenlendiğini söyledi.

mm1-001.jpgmm2-001.jpgmm3.jpg

 

İlgili Haberler