Bülent Arınç: Müslümanlığı Putin'den öğrenecek hale geldik

Bülent Arınç: Müslümanlığı Putin'den öğrenecek hale geldik
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, Putin'in 'Müslümanlar kardeştir' ayetini okumasını hatırlatarak, “Şimdi de Rus Büyükelçisi bize diyor ki 'Aman ha ehli kitap olalım.' Yani Putin'den ve Rus Büyükelçisi'nden Müslümanlığı öğrenecek hale geldik. Şu halimize bakın. Vay bize." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç, siyasi hayattan ayrılırken anılarını kitap haline getireceğini açıkladı. Arınç, “Neler yaşadım, neler gördüm, tabii hepsini yazmaya elim varmayacak” dedi.

Arınç, Bursa Büyükşehir Belediyesince, "Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" etkinlikleri kapsamında ilk kez organize edilen kitap fuarının açılışına katıldı.

Arınç, fuara emekli bir siyasetçi olarak katıldığını belirterek, "Siyasi hiçbir görevim yok. Bu görevim, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olarak bize tanınan bir haktır." dedi.

Siyasi hayatını 3 bölüme ayırdığını vurgulayan Arınç, ”Birincisi, rahmetli Erbakan ile 30 yılı geçkin arkadaşlığımız. Ben onun oğlu mesabesindeyim ama 21 yaşımdan itibaren onun yanında bulundum. 1967-69'dan 2001'e kadar. O dönemi benim Ege'deki lakabım 'Küçük Erbakan'dı, 'Arınç, Küçük Erbakan' isimli kitapta topladık. İkincisi AK Parti dönemidir, 2001-2011. Üçüncüsü de ben siyasi hayattan ayrılırken neler yaşadım, neler gördüm tabii hepsini yazmaya elim varmayacak da onları yazacağım bir üçüncü kitap. Buraya gelirken beni, kitabı olan bir adam kişi davetiyle getirdiler. Allah kitapsız bırakmasın." diye konuştu.

“ŞU HALİMİZE BAKIN”

Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Arınç, önceki günlerde Ankara'daki kitap fuarına Rus Büyükelçisi'nin de katıldığını hatırlatarak, "Adam, 'Biz ehli kitabız.' diye konuşmaya başladı. 'Allah Allah' dedim. Geçen de Putin'den 'Müslümanlar kardeştir.' diye ayet okumasını dinlemiştik. Şimdi de Rus Büyükelçisi bize diyor ki 'Aman ha ehli kitap olalım.' Yani Putin'den ve Rus Büyükelçisi'nden Müslümanlığı öğrenecek hale geldik. Şu halimize bakın. Vay bize." şeklinde konuştu.