Ahmet Hakan, Bülent Arınç'ın AKP'den neden ayrılamadığını açıkladı

Ahmet Hakan, Bülent Arınç'ın AKP'den neden ayrılamadığını açıkladı
Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Ona karşı hiçbir zaman rakip olmayacağım diye bir içtihatta bulundum. Beni fazla zorlamasınlar" diyen Bülent Arınç’a yönelik bir yazı kaleme aldı.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı Yüksek İstişare Kurulu eski üyesi Bülent Arınç''ın Erdoğan’a karşı hiçbir zaman rakip olmayacağım diye bir içtihatta bulundum ama beni fazla zorlamasınlar" dediğini hatırlatarak, "Kimler zorlayacaklarsa Allah billah aşkına, zorlasınlar şu Bülent Arınç’ı... Zorlasınlar da... Alsın boyunun ölçüsünü!" dedi.

Hakan, Abdullah Gül, Abdüllatif Şener, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve mesela Bülent Arınç’ın Erdoğan tarafından kendilerine verilenleri, kendi marifetleriyle elde ettiklerini sandıklarını ileri sürdü.

“Nedir bu hiziptekilerin temel özelliği? Şudur: Siyasette ancak ve ancak ''Tayyip Erdoğan’ın ekibinin bir parçası'' olarak bir anlam ifade ediyorlarken ve toplumsal karşılıkları Erdoğan’ın binde biri bile değilken...” ifadelerini kullanan Hakan, “Kendilerini birer siyasal önder olarak görmeye başlamaları... Oysa bağımsız olarak ortaya çıktıklarında hiçbirinin ciddi bir toplumsal karşılığı yok.” dedi.

Hakan, söz konusu siyasi kişiler hakkında şu analizi aktardı:

- Abdullah Gül... Yıllardır açıktan bir kalkışma yapamıyor.

- Abdüllatif Şener... Memleketi Sivas’tan aday bile olamıyor.

- Ali Babacan... Beklediği rüzgârın binde birini bile estiremiyor.

- Ahmet Davutoğlu... Babacan’dan bile daha geride.

Gelelim Bülent Arınç’a. Onun durumu hepsinden daha trajik.

Trajik çünkü ruhu AK Parti’den çoktan koptuğu halde bedenini koparmaya bile cüret edemiyor. Fakat buna rağmen afra tafrası hiç eksik olmuyor.

Son afra tafrasını ise şu şekilde ifade etmiş Bülent Arınç: ''Erdoğan’a karşı hiçbir zaman rakip olmayacağım diye bir içtihatta bulundum ama beni fazla zorlamasınlar.'' Fazla zorlarlarsa Erdoğan’a karşı rakip olabilirmiş! Kimler zorlayacaklarsa Allah billah aşkına, zorlasınlar şu Bülent Arınç’ı... Zorlasınlar da... Alsın boyunun ölçüsünü!”

İlgili Haberler