AKP'li Ömer Çelik'ten Bülent Arınç'a sert yanıt

AKP'li Ömer Çelik'ten Bülent Arınç'a sert yanıt
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası yaptığı değerlendirmede Bülent Arınç'ın cumhurbaşkanı adaylığı açıklamasına ilişkin açıklamalarına yanıt verdi.

AKP MYK Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplandı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası Bülent Arınç''ın açıklamalarına yanıt verdi.

"BENİ FAZLA ZORLAMASINLAR" DEMİŞTİ

AKP iktidarının ilk Meclis Başkanı olan, Başbakan Yardımcılığı ve Hükümet Sözcülüğü yapan, ardından aktif siyasetten çekilen Bülent Arınç, "Başımı AK Parti''den başka bir partiye çevirmem. AK Parti''de olacağım, cumhurbaşkanımızın yanında, çevresinde olacağım. Ona karşı hiçbir zaman rakip olmayacağım diye bir içtihatta bulundum. Beni fazla zorlamasınlar. Çünkü içtihatlar zaman zaman değişebilir." demişti.

ÖMER ÇELİK''TEN BÜLENT ARINÇ''A YANIT

Ömer Çelik bir gazetecinin sorusu üzerine, "Cumhur İttifakı''nın 2023 seçimlerindeki adayı tabi ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan''dır" diyerek adaylık konusunun ittifak içinde tartışmaya açık olmadığını belirtti.

Ömer Çelik''in açıklamalarından satır başları şöyle:

3 Aralık Engelliler Günü’nde 750 civarı engelli öğretmen ataması yapılacak.

Adalet Bakanımız açıkladı yeni mahkemeler devreye girecek. Vatandaşımızın adalete erişimini sağlayacak.

Yakın zamanda Cumhurbaşkanımızın Katar ziyareti ile yoğun diplomasi trafiği devam edecek.

12 Şubat 193’te Atatürk yeni Türkiye vurgusu yapıyor. Fransızlara çağrı yapıyor. Herhangi kapitülasyon çağrısının dostane olmayacağını, ne pahasına olursa olsun sona erdireceğini söylüyor. ‘Eylemlerimizi harekete geçiren şey tam bağımsızlığımızdır.’ diyor. O günün zor şartları milletvekilimizin İngiliz arşivlerinde bulmasıyla ortaya çıktı.

Türkiye, Azeri kardeşlerimizin haklı mücadelesine destek verdiğinde cihatçıları oraya gönderdi denildi.

Terörle mücadele son derece güçlü bir şekilde devam ediyor. Eren Operasyonlarının son - bahar kış kısmı devam ediyor.

MİT, Katar İstihbaratı ile Libya''da alıkonulan vatandaşlarımızı kurtardı.

Cumhurbaşkanımız iç ve dış meseleler ile ilgili kapsamlı değerlendirmelerde bulundu. Kararlı bir şekilde politikalar uygulanmaya devam edecek.

''CUMHUR İTTİFAKI''NIN ADAYI CUMHURBAŞKANIMIZDIR''

Cumhurbaşkanımızın aday olup olmaması sorgulama konusu değil. Önümüzdeki seçimlerde Cumhur İttifakı''nın adayı Cumhurbaşkanımızdır. Bu apaçık gerçek.

Gerçek bir MGK sadece askeri güvenlikten, terörden değil ülke ile ilgili her gelişmeyi ele alır. MGK ekonomiyi ulusal güvenlik olarak ele alabilir.

DW’NİN PAYLAŞIMI

Biz Çerkes kardeşlerimizin asimilasyona uğradığını reddediyoruz. Bu fitne haberciliğidir. Türkiye’de farklı etnik kökenler üzerine çalışan platform ve habercilik anlayışı var. Türkiye’de Çekes kültürü teminat altındadır. Çerkes kardeşlerimizin verdiği yanıtın arkasındayız.

ASGARİ ÜCRETTE SON DURUM

Bakanlığın çalışması devam ediyor. Hakkaniyetli bir asgari ücretin çıkması için enstürümanların değerlendirilmesi gerekiyor. MYK’da bu değerlendirildi. Hakkaniyetli, makul, sorun çözücü bir çerçeve önemli. Vatandaşlarımızla oturuyoruz görüşüyoruz. Pek çok krizi doğru siyasetler ile aşma deneyimine sahip bir kadroyuz. Kapsamlı bir değerlendirilme yapılmıştır.

İlgili Haberler