Bülent Arınç’ın olay açıklamalarıyla ilgili Cumhur İttifakı’nı karıştıracak iddia

Bülent Arınç’ın olay açıklamalarıyla ilgili Cumhur İttifakı’nı karıştıracak iddia
CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, YİK üyesi Bülent Arınç'ın dün akşam bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalarla ilgili olarak 'Ben sayın Arınç'ın bu açıklamaları Saray'dan icazet almadan Erdoğan'la konuşmadan yaptığını düşünmüyorum. Artık Cumhur İttifakı içinde vekalet savaşları başlamıştır' dedi.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

YİK üyesi Bülent Arınç'ın dün akşam bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalara yanıt veren Öztrak, "Ben sayın Arınç'ın bu açıklamaları Saray'dan icazet almadan Erdoğan'la konuşmadan yaptığını düşünmüyorum. Eğer bunlar sayın Arınç'ın geçmişte yapmış olduğu açıklamalar gibi toplumun gazını almak için tulûat değilse o zaman bu şunu gösteriyor. Artık Cumhur ittifakının içinde vekalet savaşları başlamıştır" diye konuştu.

faik-005.jpg

CHP'li Öztrak'ın konuşmasından satır başları şöyle:

ALAATTİN ÇAKICI'NIN TEHDİDİ

Bu kadar yozlaşmayı bu topraklar daha önce yaşamadı. Yaşanan devlet krizi o kadar büyük ki hükümet ve ortakları mafya bozuntularının arkasına saklanarak siyaset yapmaya başladı. Siyasette polemik olur, ama bir hukuk devletinde organize suç örgütü lideri olmaktan hüküm giyen bir mafya bozuntusu değil ana muhalefet partisi liderini, herhangi bir siyasi parti liderini tehdit etmeye cüret edemez. Ederse siyaset kurumu tepkisini topyekun göstermek durumundadır.

"ATANMIŞ İÇİŞLERİ BAKANI NEREDE?"

Ama tam tersi oluyor. Sarayın ortağı eşkıyaya yol arkadaşım diyerek sahip çıkıyor. Yaşadığımız bu süreç geçtiğimiz günlerde eski polis şeflerinin mafya liderine geçmiş olsun ziyaretinde çektirdikleri fotoğraflarının yeni bir Susurluk projesinin olabileceğini düşündürüyor. 1990'ların bu karanlık filmlerinin 30 yıl sonra bir defa vizyona girmesine izin verirseniz bizim de milletimizin de iki eli yakanızda olur. Koalisyonun küçük ortağı mafyaya sahip çıkıyor, büyük ortağın ne diyeceğini millet merakla bekliyor. AK Parti liderinin sesi çıkmıyor. Her konuda ahkam kesen, soruşturma başlatan atanmış İçişleri Bakanı nerede? Bu sükut heralde ikrardan geliyor. Cumhuriyet savcıları ortada yok.

FAİZ KARARI

Bu yüzde 15'lik faizler hangi ülkelerde var? Güney Sudan, Angola, Gana... Faizde aynı ligde bulunduğumuz ülkelerden bazıları bunlar. Madem sonunda faizi tıpış tıpış artıracaktınız bu kadar doları neden yiyip bitirdiniz? Hukuk devleti bu kadar yıpratılmasaydı, bu ülkede israftan vazgeçilebilseydi, para politikası daha şeffaf olsaydı böyle yüksek bir faiz artışına, bu kadar acı bir ilaç içirmeye ihtiyaç olur muydu?

Bu faizle yatırım olmaz, ihracat yapılmaz, millete iş de aş da verilemez. Artık ucuz faizli kredi imkanı kalmadı. Millette yeni borcun altına girecek takat kalmadı. Bu yüksek faiz en çok kime yaracak? Sıcak para baronları ve Londra'daki bir avuç çete bayram edecek. Lira'ya değer kazandırmaya devam ederse Merkez Bankası, bu paradan para kazanmaya yarayan vurgun daha da katmerlenecek.

Millete gelince acı reçete diyorlar, öbür tarafta dolarla ihale dağıttıkları yandaş müteahhitlere sadece bu yılın ilk 10 ayında bütçeden 13 milyar lira garanti parası ödüyorlar. Hani milletin cebinden bir kuruş para çıkmayacaktı? Kendileri hiçbir şeyden tasarruf etmeyecek ama millet acı ilaç içecek.

EKONOMİ

Vatandaşa 5 maskeyi parasız dağıtamayan hükümet 250 TL ver özel hastanede test ol diyor, o da en azı. Millet perişan. Halkın yüzde 48'i geliriyle sadece beslenme ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Şimdi bu hale düşürdüğünüz millete acı ilaç içirmeye kalkıyorsunuz.

Uzun zamandan beri ilk kez Saray'ın kibirli başı doğruyu söyledi. Ne de olsa bozuk saat bile günde 2 defa doğruyu gösterir. Bütüncül, güçlü, herkese güven verecek bir programı milletin önüne getirin dedik. Sadece damadı işten atmakla ekonomideki sorunlar çözülmez dedik. Sonunda Erdoğan da çıktı odalar birliğinde vites yükseltmek yetmez artık araç değiştirmek gerek dedi. Kendisine yüzde yüz katılıyoruz. Ne muavinleri değiştirmek yeter, ne vitesi. Erdoğan'ın bugün yaptığı konuşmada dahi ortağının himayesindeki eşkiyanın sayın genel başkanımıza yönelik sözlerinde tek kelime etmemesinden anlıyoruz ki Erdoğan'ın araç değiştirmekten anladığı damadının kullandığı araçtan inip mafya bozuntularının kullandığı ortağının arabasına binmekmiş. Korkarım çok yakında onlara da dönüp 'ne istediniz de vermedik' diye ağlayacaktır.

SORULAR

- Bülent Arınç'ın açıklamaları...

Ben sayın Arınç'ın bu açıklamaları Saray'dan icazet almadan Erdoğan'la konuşmadan yaptığını düşünmüyorum. Eğer bunlar sayın Arınç'ın geçmişte yapmış olduğu açıklamalar gibi toplumun gazını almak için tulûat değilse o zaman bu şunu gösteriyor. Artık Cumhur ittifakının içinde vekalet savaşları başlamıştır. Gerçekten damat Albayrak görevden ayrılırken 'at izi it izine karıştı' demişti. MHP'liler bir taraftan bir şeyler söylüyor, Melih Gökçek çıkıp konuşuyor. Gerçekten at izi it izine karıştı. Kimin ne söylediğini anlamak mümkün değil."

457057.jpg

 

İlgili Haberler