Bülent Karataş'tan Adalet Bakanlığına: "Talimat verdirtiriz"

Bülent Karataş'tan Adalet Bakanlığına: "Talimat verdirtiriz"
MHP İstanbul Milletvekili Bülent Karataş, Rize Cezaevi’nde bir mahkumun, başka bir cezaevine nakli için Adalet Bakanlığı'na talepte bulunduklarını ancak cevap alamadıklarını belirtti. Karataş, "Talimat vermiyoruz ama gerekirse talimat verdirtiriz" dedi.

MHP İstanbul Milletvekili Bülent Karataş, Rize’de bir mahkumun diğer mahkumlar tarafından eziyet gördüğünü iddia ederek başka bir cezaevine nakledilmesini talep ettiklerini ifade etti.

Adalet Bakanlığı’nın taleplerini karşılıksız bıraktığını belirten Karataş, “Talimat vermiyoruz ama gerekirse talimat verdirtiriz” diyerek Bakanlığa tepki gösterdi.

Karataş, "Bazen Adalet Bakanlığı temsilcilerinden ricada bulunuyoruz. Talimat vermiyoruz ama gerekirse talimat verdirtiriz. Bize ayda yılda bir talep geliyorsa, o talebi iletiyorsak ve amalar, fakatlar, lakinlerle geçiştiriliyorsak bunu gündeme getiririz" ifadelerini kullandı.

TBMM İnsan Hakları Hükümlü ve Tutuklu Alt Komisyonu’ndaki toplantıda konuşan Karataş "Bir mahkûm cezaevinde saldırıya uğruyor. Cezaevi müdür yardımcısı da müsaade ediyor öbür tarafa. Bu adamı “-'Serbest bırakın' demiyoruz, Rize'den alıp başka bir yere verin diyoruz. Vermedikçe, adama baskı ve saldırı oluyor." diye konuştu.

MHP'li Karataş, "Bu kişiyi tanımıyorum. Benim seçmenim telefon açıyor, ricada bulunuyor. Yani bunu talimatla mı verdirtelim? Ben Cezaevi Komisyonu’ndayım, cezaevlerini ziyarete de gitmem bundan sonra. Eğer bizim böyle masumane bir ricamız da kabul olmuyorsa komisyondan da çıkarım, bırakır giderim, beni mahcup etmeye hakkı yok." ifadesini kullandı.

Karataş'ın bu sözlerine Komisyon Başkanı AKP'li Hüseyin Yaymak da hak verdi, “Bu sehven olmuştur. Size karşı olan bu muamele hepimize karşı olur. Bu kabul edilemez” dedi.