Bülent Tezcan'dan kurultay açıklaması

Bülent Tezcan'dan kurultay açıklaması
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, MYK toplantısının ardından gündemi değerlendirdi. Kurultay gündemi hakkında da konuşan Tezcan, "Sayıları yarıştırmayacağız, bize gelen bir şey olursa gereğini yaparız" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan , MYK toplantısının ardından gündemi değerlendirdi.

Tezcan şunları söyledi:

Devlet çöküyor. Her şey tek adama bağlandı. Devlet, parti devletine dönüştü. Bir parti genel başkanını temsilcisi olan valiler, kaymakamlar ortaya çıkmıştır. Bu yeni düzen, valilerin ve kaymakamların Ak Parti'nin il başkanı olduğu bir düzendir. Buradan demokrasi çıkmaz.

 "TÜRK YARGISINA AYAR VEREMEZSİNİZ"

Tezcan ABD ile yaşanan Brunson gerilimine ilişkin ise "Devlet düzeni çökerken hukuk her gün yeni bir skandala imza atıyor. ABD ile yaşanan kriz çok ciddi bir olaydır. Türk yargısını yansıtması açısından da çok önemlidir. Önce Trump'a seslenmek istiyoruz. Hiç kimse Türk yargısına ayar verme haddi yoktur. Aynı zamanda hiç kimsenin Türkiye Cumhuriyeti'ni tehdit etme hakkı da yoktur. Ancak bir şeyi de söylemeden geri duramayız. Bu hale neden geldik? ABD devlet başkanının twitter üzerinden açıklama yaparak tehdit, şantaj yapılacak hale geldik. Bu zafiyetin en önemli sorumlusu Erdoğan iktidarıdır. Macron talepte bulunuyor, Fransız gazeteci serbest bırakılıyor. Merkel talepte bulunuyor, Deniz Yücel serbest bırakılıyor. Trump talepte bulunuyor, Brunson ev hapsine mahkum ediliyor. Sonra tehdit ediyor. Gazetecilerin en doğan hakkı olan tutuksuz yargılanabilmesi için neden yabancı misyonların taleplerine ihtiyaç duyuyoruz. Bu durum utanç vericidir. Gazetecilerin, milletvekillerinin, hak savunucularının tutuklanmadığı bir Türkiye'yi arzu ediyoruz." ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NUN DEĞİŞİM MESAJI

Kılıçdaroğlu'nun "Değişim olacaktır" mesajını değerlendiren Tezcan, "MYK, sayın Genel Başkanımıza her türlü değişim için yetki vermiştir. Bugünkü toplantıda gündeme gelmedi." dedi.

MUHARREM İNCE'NİN TAAHHÜTNAMESİ

 Muharrem İnce'nin bugün notere giderek taahhütte bulunmasına ilişkin soruyu yanıtlayan Tezcan, "Bu yorum yapılacak bir durum değil. Bu mesele bizim gireceğimiz bu konu değil." diye konuştu.

OLAĞANÜSTÜ KURULTAY İÇİN TOPLANAN İMZALAR

Tezcan olağanüstü kurultay için imza süreciyle ilgili de "Sayıları yarıştırmayacağız. Bize henüz gelen rakam yok. Süresinde eğer yeterli imza olursa tüzükte ne yapılacağı yazıyor" değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler