Bunlar İslam komiserleridir

Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'nde öğretim görevlisi olan Doç. Dr. Ebubekir Sifil'in Sözcü yazarı Yılmaz Özdil ve TELE 1 sunucusu Cüneyt Akman'la ilgili Diyanet'e seslenip "Cesetleri camilere sokulmasın, cenazeleri kılınmasın" çağrısı yapmıştı hatırlarsanız…

Daha sonrasında Ayasofya'nın baş imamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın'dan destek geldi. "Ebubekir Sifil hoca doğru söylemiş. Ancak bendenizi asıl düşündüren şudur: İslâm diyarı olmasıyla övündüğümüz şu ülkede birilerinin İslam'a kolayca dil uzatabilmesidir. Allah Müslümanları aziz eylesin" ifadelerini kullandı.

Mehmet Boynukalın, Özdil ve Akman'ın Allah'ın ayetleriyle alay ederek "küfür"e girdiğini öne sürdü ve "Dolayısıyla Ebubekir Sifil hoca doğru söylemiş" dedi.

Dinimizde iftira ve yalan günah değil mi?

Yılmaz ve Cüneyt ağabey çok şükür sapasağlam başımızdalar. Bunlar adamları öldürdüler ve cenazelerini de camiye almadılar!

Doç. Dr. Ebubekir Sifil'i hatırlıyor musunuz?

Deve sidiği içmenin şifalı olduğunu belirten hadisin güvenilir olduğunu söylemişti. Prof. Dr. Caner Taslaman kendisine deve idrarı ikram etmesine ise "sadece damızlığa çekilen deve idrarının tüketilmesi gerektiğini" söyleyerek ciddi ciddi yanıt vermişti.

Yine Prof. Dr. Caner Taslaman ile katıldığı bir programda "Mürtedin (dinden çıkan) katlini göğsümü gere gere savunurum" demişti.

Ne tesadüf aynı cümleleri İhvancıların Şeyhi Yusuf El Karadav da savunuyor. Karadav, "Eğer dinden dönenler öldürülmeseydi İslam Muhammed'den sonra biterdi! İslamı bu güne getiren dinden dönenlerin öldürülmesi uygulamasıdır" sözlerini kullanıyordu.

Hatta hatırlarsanız IŞİD'e yakın sosyal medya hesaplarından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkında bir fetva yayımlandı. Koalisyona verdiği destek ve Türk jetlerinin IŞİD mevzilerini vurması gerekçe gösterilerek mürted ilan edilen Erdoğan'ın ölüm cezasına çarptırıldığı açıklandı.

Ben aslında başka bir şeyi merak ediyorum…

İslamiyet'te kul hakkı yenince bir şey olmuyor mu?

Ya da bunu bu kişiler yapınca bir muafiyet durumu mu var?

Neyden bahsediyorum?

Ebubekir Sifil Efendi 2014 yılında Bir vakıf Kurmuş. Vakfın adı; İslami İlimler Eğitim Araştırma ve Hizmet Vakfı. Kısa adı İSEGAH…

Bu vakfın kurucuları arasında da Mehmet Muhlis Turan, Şevket Demir, Burhanettin Çağırıcı, Abdurrahman Emin Üstün ve Ahmet Örcün bulunuyor.

agirel-1.jpg

Mehmet Muhlis Turan Mavi Marmara gemisinde olan kişilerden.

Hatta Feyz Dergisinde "Gazze Yolunda Neler Yaşadık" başlıklı bir söyleşide de "Ben şahsen İsmail Çetin Efendi'yi çok geç tanıdığım için çok hayıflandım. Keşke hocam (Ebubekir Sifil) daha önce bizi götürmüş olsaydı, bir türlü nasip olmadı" demişti…

Abdurrahman Emin Üstün ise faizsiz ev verdiğini söyleyen Eminevim adlı firmanın kurucusu. Geçen yıl vefat etmişti.

Ebubekir efendi de 2012 yılında Milli Gazete'de yazarken Eminevim ile ilgili bir makale kaleme almış sonrasında da sosyal medya hesaplarından bu firmanın reklamını fetva verir gibi yapmış…

Din kardeşi ne de olsa yapacak tabii (!)

agirel-2.jpg

Vakıf kurulur kurulmaz da kendilerine bir de son model daha taze fakir fukaranın vergisi ile restore edilmiş, yenilenmiş sahibinden tekke de ayarlanmış.

Vezir Tekkesi…

agirel-3.jpg

Bu tekke, İzzet Mehmet Paşa'nın Sadrazamlığı zamanında yaptırılmış. Ahşap tekke binası zamanla harabeye dönmüş. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından da İstanbul Büyükşehir Belediyesine tahsis edilmiş.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi burayı restore etmiş. Proje de Restorasyondan sonra "Eyüp Kitaplığı" adı ile kütüphane fonksiyonu ile hizmet verecek denmiş. Kamunun bütçesinden de restorasyon için 2 milyon TL para harcanmış.

Kütüphane olacak olan Vezir Tekkesi İBB tarafından restorasyon sonrasında Vakıflar 1.bölge Müdürlüğü'ne başvurarak İslami İlimler Eğitim Araştırma ve Hizmet Vakfına tahsis edilmiş.

agirel-4.jpg

AKP yönetimindeki İBB, "kütüphane yapacağım" diye fakir fukaranın 2 milyon TL'si ile tekkeyi restore ediyor sonra gelip bu vakfa devrediyor.

Sifil , Vakıf yönetiminden 2019 yılında ayrılmış…

Peki, ben şimdi sorarım.

Dinen de fakir fukaranın parası ile yapılan mülke konmak caiz midir? Bu kul hakkı değil mi?   

Duha Suresi 9. Ayet ne diyor; "Öyleyse yetimin hakkını sakın yeme."

Nisa Suresi 10. Ayet ne diyor; "Yetimlerin mallarını haksız olarak yiyenler şüphesiz karınlarına ancak ateş dolduruyorlar. Zaten onlar alevlenmiş ateşe gireceklerdir."

Hz. Muhammed, Hadis-i şerifinde ne diyor; "Kim ki yetimin hakkını yer ise ahirette o kişi iflas eder."

Yurttaşlarım!

Bunlar bezirgândır. Bunlar tüccardır. Bunlar kendilerini İslam komiseri sananlardır.

Kimin Müslüman kimin dinsiz olduğuna kimin cenazesinin kaldırılıp kaldırmayacağına bunlar karar veremez.

Veremeyecektir.

İslam dini elbet bu zihniyetten kurtulacaktır.

 

Yazarın Diğer Yazıları