Bunlar, siyasi cinayet değil midir?

Bunlar, siyasi cinayet değil midir?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin ziyaretinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın iktidardan gitmemek için her yolu deneyeceğini belirterek, "Siyasi cinayetler kaygım var" dedi. İktidar kanadı bu iddiayı reddetti ama Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, konu ile ilgili resen soruşturma başlattı.

***

"Siyasi cinayetler"den kasıt elbette, siyasi kişilere veya Muammer Aksoy, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı gibi aydınlara yönelik suikastlardır. Fakat bu tür suikastları planlayanların hedefi, toplumu, terör köpekleri yoluyla istedikleri ağıla sürükleyebilmektir. Mesela Uğur Mumcu suikastı, Türkiye ile İran''ı savaşa tutuşturmak hedefinin ilk adımıydı. Başlangıçta bu yönde kamuoyu oluşturuldu. Sonradan, bu büyük oyun bozuldu.

Bana sorarsanız, Türkiye''de her gün her dakika, her saniye büyük siyasi cinayetler, eşgüdümlü olarak işleniyor ama bunlar kayıtlara siyasi kararlar veya tutumlar olarak geçiyor.

İddiaya göre Merkez Bankası''ndan 128 milyar dolar boşaltılması, siyasi bir cinayet değil midir? Bu kadar büyük bir para, kişisel hırslar için çalınmış olabilir mi? Bu yağmanın siyasi bir hedefi olmalı değil mi? Türkiye''nin ekonomik krize sürüklenmesi ve dış dayatmaları kabul etmesi gibi... O halde iddia gerçekse, bu Cumhuriyet tarihin en büyük siyasi cinayeti değil midir?

Kolombiya-Venezuela-Türkiye kokain sevkiyatının gemilerle, uçaklarla yapıldığı anlaşıldı. Kolombiya polisi, Türkiye''ye sevk edilmek üzere 4 ton 900 kilo kokain ele geçirdi. Türkiye''de bu yükün kime gönderildiği hâlâ açıklanmadı. Bu, Türkiye''ye yönelik siyasi bir cinayet değil midir?

Brezilya''da 1 ton 300 kilo kokain yüklü olarak yakalanan eski ATA uçağı Brezilya polisinin kullanımına verildi. Turgut Özal''ın başbakanlığı döneminde alınan uçak uzun yıllar devlet filosunda görev yaptıktan sonra 2016 yılında ACM firmasına satılmıştı.

Bu skandal, Türkiye''ye yönelik siyasi bir cinayet değil midir?

***

Toros sıradağlarının Akdeniz''e bakan yamaçlarında veya tepelerinde ve sanki cetvelle çizilmiş gibi bir hat üzerinde eş zamanlı orman yangınlarının çıkması, bu tür yangınları söndürmekte kullanılan uçakların her ne sebeple olursa olsun çürümeye terk edilmiş olması, siyasi bir cinayet değil midir? Kuzey ormanlarının, sırf gelir getirsin diye üstelik yerlerine eskisi gibi yeni fidan dikmeden kesiliyor olması siyasi bir cinayet değil midir?

Giresun, Rize, Kastamonu gibi illerimizde ve Bozkurt, Ayancık, Türkeli gibi ilçelerimizde, dere yataklarına kamu binası, çocuk bahçesi, inşaat ruhsatı vermek, HES veya taş ocağı kurulmasına izin vermek, sonra da patlayan HES''in sürüklediği tomrukların köprüyü tıkaması ve oluşan selin şehre yönelmesi veya altı oyulan su bendinin çökmesi ile insanların katledilmiş olması siyasi cinayet değil midir?

Devletin, ordusuyla, emniyetiyle, yargısıyla, üniversiteleriyle bütün kilit kadrolarının önce FETÖ''ye sonra da onlarla mücadele bahanesiyle yandaş örgüt veya tarikatlara teslim edilmesi, üniversite sınavlarında yıllarca soruların çalınıp bu gruplara verilmesi, böylece milyonlarca gencin istikbalinin yok edilmesi siyasi cinayet değil midir?

Seçimlerde, referandumda, oylama sürerken sahte oyların geçerli ilan edilmesi, medyanın ele geçirilerek kör edilmesi, siyasi cinayet değil midir?

***

Şu "pandemi" ilanıyla birlikte, milletin genetik sıvılarla kobay olarak kullanılması, sıranın bebeklere gelmesi siyasi cinayet değil midir?

Suriye, Mısır, Libya, Afganistan politikaları siyasi cinayet değil midir? Ensar-muhacir söylemiyle Türkiye''nin nüfus yapısının değiştirilmesi siyasi cinayet değil midir?

Daha bunlar ilk akla gelenler... Türkiye her geçen gün biraz daha soyuluyor, yağma ediliyor, bilinçli olarak çökertiliyor! Bunlar siyasi cinayet değil midir?

Yazarın Diğer Yazıları