Bunları okumadan gıda alışverişine çıkmayın

Bunları okumadan gıda alışverişine çıkmayın
Market ve manavlarda gıda alışverişi yaparken dikkat etmeniz gereken kritik ipuçları bulunuyor. Hem hızlı alışveriş yapıp hem de sağlıklı ürünler almak istiyorsanız bu bilgilere göz atabilirsiniz.

Hepimizin gözü gıda alışverişi yaparken en parlak en düzgün sebze ve meyvelere takılıyor. Peki, bu durum ne kadar doğru? Oldukça güzel görünen bu düzgün, aynı zamanda muntazam ürünler sağlığınızı tehdit ediyor olabilir.

DOLMALIK BİBER

Dolmalık biberin içindeki tohumlar fazla ve sık sık dizilmişse biberin tatlı olduğunu gösterir. Tatlı dolmalık biberin içi dört bölümden oluşur. Acı biberin içi ise üç bölümden oluşurken az sayıda tohumları bulunur.

KIRMIZI ET

Taze et pembedir, parlak kırmızı ya da kahverengi değildir. Yağ çizgilerine dikkat edin: parlak ve çok hafif olmalıdır. İyi et de aynen peynir gibi sıktığınız zaman orijinal haline geri dönmeli ve elinize yapışmamalıdır.

DONDURMA

Dondurma almadan önce daima içindekileri okuyun. Meyve aromalı olanlar nadiren doğaldır. Bu nedenle yalnızca fıstıklı, vanilyalı, kakaolu dondurmalı seçmek diğerlerine göre daha akıllıcadır. Öte yandan buzlu çubuk dondurmalar ise asla doğal değildir.

DELİKLİ PEYNİR

Çizgi filmlerde gördüğünüz sert delikli peynir alırken rengine, deliklerine ve dokusuna dikkat edin. Peyniri kaplayan beyaz çeperi (kabuğu) düzgün olmalı; delikler bütün parçaya eşit şekilde dağılmış olmalıdır. Eğer biraz sıktığınızda peynir eski şekline geri dönmüyorsa almamanızı öneririz.

KAHVE

Kokusundan hangi kahve olduğunu anlamayacak kadar kahve tutkunu değilseniz ortalama fiyatı olan kahveleri tercih edin zira pahalı olan ile ucuz olanın arasındaki farkı anlamanız zor olabilir. İyi öğütülmüş kahve hiçbir zaman plastik kavanozlarda saklanmamalı. Sadece cam veya metal kutularda saklanmalı. 18 ay bekleyen kahvenizi artık çöpe atma vakti gelmiştir.

ÇİKOLATA

Her şeyden önce çikolata içeriğine dikkat edin. Liste ne kadar kısa olursa, çikolatanız o kadar iyi demektir. Kaliteli çikolatanın kakao içermesi gerekirken içeriğindeki o karmaşık şeyler pek de doğal olmadığını suni bir ürün olduğunun işaretidir. Buna ek olarak, bitkisel yağ içermeyen, kakao yağı içeren bir çikolata seçmeniz daha akıllıcadır.