Bunu da yaptılar ya!

26 Ekim günü bir vatandaş, Cumhurbaşkanı'na, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili bir soru sordu..

Cumhurbaşkanı çıkıştı;

- 40 yaşında emekli mi olunur?

**

46 yaşında emekli olmuş Cumhurbaşkanı'nın bu sözleri büyük tepki çekti. Malum EYT'liler özellikle sosyal medyada çok güçlü. Gençlerin diliyle yıkıldı ortalık..

**

Gelen tepkiler üzerine hemen harekete geçtiği belli olan "sosyal mühendislik" dünyadan örnekler verdi. "Batılı şu ülkede emeklilik yaşı bu, daha batılı şu ülkede emeklilik yaşı bu.." diye örnekler vererek, Cumhurbaşkanı'nın ne kadar haklı olduğunu anlatmaya çalıştılar.

Olmadı tabi.. Çünkü örnek verdikleri o batı ülkelerinde işçi ve memurların ücretleri, bizdekinin birkaç katıydı. Zaten emeklileri de bizim milletvekili ya da bakan emeklilerimiz kadar maaş alıyordu..

Kamuoyu satın almadı bu algı girişimlerini. Satın alınacak yanı yoktu..

Ama çiçeği burnunda Gobbels'lerin cirit attığı memleketimde çare tükenmiyordu..

(Hatırlatayım, Gobbels Hitler'in propaganda bakanıydı)

**

Ne yaptılar biliyor musunuz?

Alın size işin fotoğrafı.

Damat Bakan'ın kardeşinin idaresindeki Sabah ve Takvim gibi gazetelerin, atv ve a haber gibi televizyonların bulunduğu grupta, "Erken emeklilik bunamaya yol açabiliyor" başlığıyla haber yaptılar.

Şaka değil, belgeli ispatlı bak. Bildiğin 5 gün sonra bu haberi yaptılar..

Yani dediler ki vatandaşa;

- Cumhurbaşkanımız hep sizi düşünüyor. Bak 40 yaşında emekli olacaksın da ne olacak. Amerikalı bilim adamları, bunamaya yol açar diyor.

**

Gazeteci'nin gazeteci olmaktan utandığı anlar vardır.

İşte bu haberi okuduğum an da o anlardan biri.

Cumhurbaşkanı'nın tepki çeken emeklilik çıkışında ne kadar haklı olduğunu kanıtlamak için, bırakın işkembeyi, direk bağırsaktan haber süzebilen bu editoryal karşısında edecek söz yok.

Üniversiteden sınıf arkadaşım, meslekte birlikte çalıştığım, geçmişte çok sevdiğim Şaban Arslan bu gazetenin Haber Koordinatörü.

Yağmur nereye düşse tarlayı oraya taşıyan Erdal Şafak'ın 'gazeteciliğine'(!) alıştık da, Şaban ne ara bu hale geldi bilemedim..

"Işık evlerinde" kaldığı günlerden kalan bir genetik iz midir bilmiyorum..

Ama yapılan iş artık gerçekten komik..

**

Ama ben size başka bir şey söyleyeyim mi;

Burada aslında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da hakaret var.

En azından hakaret girişimi var.

Soru şu;

Sabah Gazetesi, "Erken yaşta emeklilik bunamaya yol açıyor" diyerek, 46 yaşında emekli olmuş Cumhurbaşkanı için ne demek istemektedir? Bu haberle nereye varmak istemektedir?

 

Yazarın Diğer Yazıları