Galatasaray Başkanı Burak Elmas: TFF içerisinde bir suç örgütü var

Galatasaray Başkanı Burak Elmas: TFF içerisinde bir suç örgütü var
Galatasaray Başkanı Burak Elmas, kulüp televizyonuna olay yaratacak açıklamalarda bulundu. TFF içerisinde bir suç örgütünün var olduğunu öne süren Elmas, Marcao'nun cezasının belli olacağı PFDK toplantısından önce TFF tarafından kendilerine 'şantaj' yapıldığını kaydetti.

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Marcao''ya verilen 8 maç men cezasına ilişkin kulüp televizyonunda açıklamalarda bulundu. Elmas, TFF içerisinde bir suç örgütü olduğunu söyledi.

Çaykur Rizespor ile Oğulcan Çağlayan''ın transferi konusunda devam eden davada tam sulh yoluna gidecekken araya Türkiye Futbol Federasyonu’nun girdiğini aktaran Elmas, anlaşmaya son anda Galatasaray’ın, TFF aleyhindeki davalardan çekilmesi şartının konduğunu açıkladı.

Bu anlaşmanın bozulması halinde ise 1.3 milyon euro tazminat maddesinin de eklendiğini belgeleriyle açıklayan Elmas, üstelik anlaşmanın takım arkadaşına saldıran Marcao hakkında verilecek hükümden önce imzalatılmak istendiğini duyurdu.

Odatv’nin edindiği bilgiye göre, TFF’den Galatasaray’a 8 maç ceza verilen Marcao ile ilgili “imzalayın cezası 3 maç olsun” mesajı gönderildi.

Marcao’nun, Profesyonel Futbol Disiplik Kurulu’na (PFDK) sevkine neden olan “saldırı” maddesinin “en az 5 maç ceza” öngörmesine rağmen bu teklifin iletilebilmesi de dikkat çekti.

KAVGA NE ZAMAN BAŞLADI

Oğulcan Çağlayan’ın Rizespor’dan transferi konusunda Galatasaray’a verilen cezaya karşı TFF katı bir tutum sergiliyordu. UEFA’nın oynatılması yönündeki kararına rağmen Oğulcan’ın, Galatasaray’ın Avrupa maçlarında oynatmasına izin verilmiyordu.

Sorunun temelinde ise Galatasaray’ın, TFF tahkim ve disiplin kurullarının tüzüklerinin değişmesi ve TFF’den koparılarak özerkleştirilmesi gerektiğini önermesinin yattığı belirtiliyordu.

İşte o belgeler:

 

SOSYAL MEDYAYA DA SIÇRADI

Söz konusu kavga giderek büyürken olay sosyal medyaya da sıçradı.

TFF’ye yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Tahir Kum’“Sn Burak Elmas ve Sn Rezan Epözdemir''in Oğulcan ve Marcao konusında ‘senaryolarının’ çökmesi an meselesidir. Tıpkı Sn.Epözdemir''in; Tahkim''in son Oğulcan karaıyla ilgili, ‘oy birliği’ konusundaki ‘senaryosunun’ aynı toplantıda kendisine gelen bilgi notuyla çökmesi gibi” ifadelerini kullandı.

Kum’a yanıt veren Burak Elmas ise, “Türk Futbolunun geleceğini kendi çıkarları uğruna heba etmekten çekinmeyen zihniyetin temsilcilerinin rahatsızlıklarını anlayabiliyoruz!” demesi dikkat çekti.

Elmas’a başkanlık seçimlerinde rakibi olan Eşref Hamamcıoğlu’ndan da destek geldi. Hamamcıoğlu sosyal medya hesabından, “Masa başı oyunlarına karşı Galatasaray daima tek yumruktur” diye yazdı.

BURAK ELMAS NELER SÖYLEDİ

Galatasaray Başkanı Burak Elmas da GS TV’ye bu konuyla ilgili çok sert açıklamalarda bulunmuştu.

Burak Elmas''ın konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde:

“Biz zaten yönetim olarak bu olayı kesinlikle tasvip etmediğimizi belirttik. Bizim bir kulüp içi disiplin talimatımız var. Bu talimat gereği yapılması gereken süreci başlattık. Fakat şunu da belirtmek isterim ki dışarıda gelişen olayları yakından takip ediyoruz. Hiç kimse unutmasın ki Galatasaray kuvvetli bir ailedir. Dışarıda sadece kendi hevesleri için Galatasaray''da alınması istenen aksiyonları kimse kulübümüze dikte edemez. Özellikle bazı televizyonlarda bazı yorumcuların yaptığı seviyesiz yorumlara cevap vermiyor oluşumuz, nezaketimiz yanlış anlaşılmasın. Gerekli olduğunda en sert tepkiyi veririz ama herkes de dikkatli olsun. Galatasaray ile uğraşmasınlar.

Biz tasvip etmediğimiz bu konuda iç ceza işlemleri başlattık. Tekrar söylüyorum "iç", bu bir aile meselesidir. Tek sıkıntısı naklen yayında meydana gelmesidir. Oyuncumuz zaten bu konuda gerekli açıklamayı yaptı. Biz teknik direktörümüzle, kaptanlarımızla görüşerek gereken cezayı vereceğiz. Ama dediğim gibi başka kimse Galatasaray üzerinden racon kesmeye veya reyting kasmaya çalışmasın. Galatasaray çok büyük bir aile. Biz aile olarak bu tür sorunları Galatasaray değerlerine uygun halletmenin yolunu zaten biliyoruz. Buradan da bunu yapmaya çalışanları şiddetle uyarıyorum."

RİZESPOR’DAN GELEN PROTOKOLDEN TFF ÇIKTI

“Bize bir takım duyumlar gelmeye başladı. Çarşamba günü elimize son bir protokol geldi. Rizespor''un avukatından bize gelen protokolden bize perşembe gününe kadar imzalanması gerektiği bilgisi geliyor ama cuma günü de imzalanabilir.

Sözleşmedeki bir madde bizi şaşırttı. Rizespor''la karşılıklı davamız var. Tahkim Kurulu aleyhine yaptığımız davalardan feragat yapmamız istendi. Federasyon ve Tahkim Kurulu da işin içinde.

Biz hiçbir olayı kişiselleştirmedik. Biz göreve geldikten sonra iyi niyetli çabamızla Türk futbolcu için çözüm odaklı olacağımızı belli ettik. Galatasaray''a karşı içeride bir lobi var. Bana kalırsa suç örgütü. Burada ilk kesilen ceza Galatasaray''dan alınmak istenen bir haraçtır. Kaynak aktarma cezasıdır.”

(Odatv)

İlgili Haberler