Burak Hakkı ve Filiz Taçbaş ile aynı yolu seçti. Kırmızı Oda'nın Kumru'su Aslıhan Gürbüz şimdi tarlada çilek topluyor

Burak Hakkı ve Filiz Taçbaş ile aynı yolu seçti. Kırmızı Oda'nın Kumru'su Aslıhan Gürbüz şimdi tarlada çilek topluyor
Şehir hayatından sıkılarak soluğu doğada alan ünlüler kervanına ünlü oyuncu Aslıhan Gürbüz de katıldı. Ayvalık’tan tarla alarak tarımla uğraşmaya başlayan Gürbüz bulunduğu bölgenin İlçe Tarım Müdürlüğü’nden çiftçilik belgesi oldu.

Akşam’da yer alan haberde,  İstanbul'dan kaçıp Ayvalık'a yerleşen oyuncu Aslıhan Gürbüz, çiftçilik belgesi alıp tarımla uğraşmaya başladı.

yenicag-aslihan-gurbuz1.jpg

ÇİFTÇİLİK BELGESİ ALDI

‘Kırmızı Oda’ dizisinde oynayan 37 yaşındaki oyuncu Aslıhan Gürbüz, 3 yıl önce İstanbul’un kaosundan kaçıp Ayvalık’a yerleşti. Köy hayatına kısa sürede adapte olan Gürbüz, bulunduğu bölgenin İlçe Tarım Müdürlüğü’nden çiftçilik belgesi aldı.

yenicag-aslihan-gurbuz4.jpg

İstanbul’un kalabalığından uzaklaşarak sakin bir hayatı seçen ünlü oyuncu Aslıhan Gürbüz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla üreten kadın çiftçilere selamlarını iletmişti. 

yenicag-aslihan-gurbuz5.jpg

Çilek tarlasında çekilen bir fotoğrafını paylaşan Gürbüz, “Eken, biçen, ilmek ilmek, emek emek tüm sevgisini toprağa veren üreten, ürettiği ile rızkını kazanan kadın çiftçiler ellerinizden öperim. Gününüz kutlu olsun” notunu eklemişti.

yenicag-aslihan-gurbuz2.jpg

“ARTIK YANLIZ YAŞAYABİLİYORUM"

Artık küçük tarımcılıkla uğraşmaya başlayan oyuncu, YouTube kanalında yayınlanan ‘Aşırı Ünlülerle Kısa Görüşmeler’ programında yaşadığı deneyimleri “Şu an yaşanılan karantinayı ben, iki sene önce yaşadım. Bu, müthiş bir özgüven getiriyor. Kendimle barıştım ve artık yalnız yaşayabiliyorum” şeklinde anlattı.

yenicag-aslihan-gurbuz3.jpg

“BEN MÜCADELEMİ VERDİM, BÖYLE İYİYİM”

Gürbüz, kadınlara yapılan kilo ve güzellik baskısı hakkında da “Muhteşem renkli gözler, dudaklar bekliyorlar bizden. Kilo vermemizi, burnumuzu yaptırmamızı... Dışarıda sizin güzellik normlarınıza uymayan insanlar var ve ben de böyleyim. Ben mücadelemi verdim, böyle iyiyim” dedi.

yenicag-aslihan-gurbuz8.jpg

BURAK HAKKI VE FİLİÇ TAÇBAŞ DA AYNI YOLU SEÇMİŞTİ

Ünlü oyuncu Burak Hakkı’da Gelibolu ilçesine bağlı Güneyli köyünde annesi Gülsüm Hakkı Engin ile birlikte 22 dönüm büyüklüğündeki ceviz bahçelerinin içinde bulunan köy evlerinde yaşamaya başlamıştı.

yenicag-filic-tacbas9.jpg

Hakkı gibi ünlü Oyuncu Filiz Taçbaş İzmir’in Aliağa ilçesinden 1.5 dönümlük tarla satın alarak Taçbaş, tarımla uğraşmaya başlamıştı. Taçbaş da Aliağa Tarım Orman Ve Köy İşleri Müdürlüğü’nden de Çiftçilik Belgesi almıştı.

yenicag-aslihan-gurbuz6-001.jpg

ASLIHAN GÜRBÜZ KİMDİR?

16 Şubat 1983 tarihinde Çanakkale‘de doğmuştur. Babası Eskişehir Seyitgazi’lidir. 5 yaşında babasının işi nedeniyle, İstanbul‘dan, Bursa İnegöl‘e taşınmışlardır. Bursa’nın İnegöl İlçesinde Müşerref Muzaffer Samda İlköğretim Okulunda okudu. Meslek lisesinde Bilgisayarlı Muhasebe okuduktan sonra Konya Selçuk Üniversitesi Konservatuar Tiyatro Bölümünden mezun olmuştur. Son sınıfta okurken bir trafik kazası geçirdi, beş ay yatalak yaşadı.

Senaryosu Meral Okay tarafından yazılan Kanal D ekranlarında 2009 yılında yayınlanan, yapımcılığını Timur Savcı‘nın üstlendiği, yönetmenliğini Ulaş İnaç‘ın yaptığı ve “Bir Bulut Olsam” dizisinde, başrollerinde Engin Akyürek, Melisa Sözen, Engin Altan Düzyatan, ve Meral Okay ile birlikte Aslıhan Gürbüz de rol aldı.

2010 yılından 2012 yılına kadar atv’de yayınlanan Türk sit-com “Yahşi Cazibe” dizisinde Azerbaycanlı karakter Cazibe’yi canlandırdı. 14 Ocak 2014 tarihinde Kanal D Ekranlarında gösterime giren “Zeytin Tepesi” dizisinde yer aldı.

Muhteşem Yüzyıl: Kösem'de ise "Halime Sultan"ı canlandıran Gürbüz, Ufak Tefek Cinayetler dizisinde başrol karakterlerinden Merve'ye hayat verdi.  Gürbüz son alarak Kırmızı Oda dizisinde Kumru karakterine hayat veriyor.

 

İlgili Haberler