Burak Yılmaz'a 'çakar' cezası

Burak Yılmaz'a 'çakar' cezası
Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada çakarlı araç kullandığı tespit edilen Beşiktaş'ın forveti Burak Yılmaz hakkında idari işlem başlatıldığı bildirildi.

Beşiktaşlı futbolcu Burak Yılmaz'ın çakarlı araç kullandığı iddiaları üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kamuoyunda son günlerde ismi geçen kişinin aracında çakar tabir edilen ışıklı uyarı sistemlerini kullandığına dair haberlerin yer alması üzerine yapılan araştırmada; söz konusu kişinin, İçişleri Bakanlığınca yayınlanan ışıklı uyarı işaretlerine ait usul ve esaslar çerçevesinde herhangi bir çakar kullanım hakkı söz konusu olmadığı, ayrıca aracın tepe bölgesinde kullanıldığı değerlendirilen ışıklı uyarı sisteminin başka bir kişinin koruma kararından kaynaklı olarak bu araçta bulundurulduğu tespit edilmiştir. Bu tespit doğrultusunda hem kullanma hakkı olup ilgili kişinin üzerine bu kaydı verene, hem de kullanan kişiye gerekli hukuki ve idari işlemler başlatılmıştır. Kolluk birimlerimizce trafikte yetkisiz çakar kullanımına asla izin verilmemekte olup, yayınlanan usul ve esaslar dışında hiç kimseye müsamaha gösterilmemektedir. Uygulamalarımıza kararlılıkla ve titizlikle devam edilecek, aykırı davrananlara gerekli yasal işlemler yapılacaktır."