Burası Sultanahmet! Görüntüdeki Türk'ü bulun bulabilirseniz...

Burası Sultanahmet! Görüntüdeki Türk'ü bulun bulabilirseniz...
Korona virüs kısıtlamalarının uygulanmadığı Bayram tatilini Sultanahmet'te değerlendirmek isteyen vatandaşlar demografik işgal ile karşı karşıya kaldı. Tarihi tarihi yarımadada kaydedilen görüntüler iktidarın sığınmacı politikasının sonuçlarını gözler önüne serdi.

Korona virüs salgını tedbirleri ile geçen 2 yılın ardından Ramazan Bayramı''nda bu yıl herhangi bir kısıtlama uygulanmıyor. İstanbul’un tarihi noktalarından biri olan, her gün çok sayıda yerli ve yabancı turistin uğradığı Sultanahmet Meydanı, bayram günü de büyük bir kalabalığa ev sahipliği yaptı. Ancak bu bayram Sultanahmet’te yabancı uyruklu kişi sayısında önceki yıllara göre yaşanan artış dikkat çekti.

Sultanahmet’te kaydedilen ve sosyal medyada paylaşılan görüntüler, iktidarın sığınmacı politikasının sonuçlarını da gözler önüne serdi. Tarihi yarımadada Türk görmek günden güne zorlaşırken, İktidarın sığınmacı politikasının sancıları ülkenin dört yanında hissediliyor. Her gün başka bir şehrimizden sığınmacıların sebep olduğu krizler gündeme geliyor. Türkiye''deki sığınmacı krizini değerlendiren uzmanlar, demografik yapıda yaşanması kaçınılmaz bozulmaya dikkati çekiyor. 

İlgili Haberler