Burası Türkiye! ya da TFF…

Kıssadan hisse hesabıyla, "anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az" diyerek 3-5 satırla 2019-2020 sezonunu "son gün hesabıyla" biz de tamamlayalım!

Son günde dediğimiz; 2019-2020 sezonunu Trabzonspor'un Türkiye Kupası Şampiyonluğu ve Süper Lig ikinciliği ile tamamladığı 30 Temmuz 2020 tarihinin gündüz bölümüdür.

***

Tamamlayalım tamamlamasına da, dün "var" dediğimize, bir gün sonra "yok" deniliyor ise tanımlamamız doğru olacak mı?

Öyle ya, kamu adına görev yapması gereken (!) basının karşısına çıkıp; "8 yabancı ile oynanabilecek" diye söz vermişsin, sonra da "caydım da oynamıyorum" diyerek ortalıkta fink atıyorsun!

Adama derler, "sen çocuk musun?"

***

Sonra, "şampiyon da, küme düşen de futbol ile belli olacak" diye pandemi-mandemi demeden salmışsın oyuncuları çayıra! Sonunda işin tepesine Başakşehir oturduğu için malum yerlerden baskı değil, teşekkür alırken, aşağıdakiler için siyaset erbabından gelen baskıyla; "küme düşmeyi kaldırdım" dersem!

Adama sorarlar; "Sana artık kim inanır?"

***

2019-2020 sezonun ikinci yarısı 26'ıncı hafta itibari ile pandemi müdahalesiyle tamamlandığında Trabzonspor averajla da olsa birinci iken, "Süper Ligi böyle tescil edemem" der de, sadece şampiyonu değiştirmek için 3'üncü devreyi oynatırsan!

Adama sorarlar; "Sen kime hizmet ediyorsun?"

***

"Burası Türkiye. Burada amaca ulaşmak için her yol mubahtır" ilkesinin baş tacı edilmesine uyar da, "sözün hiçbir hükmü kalmadığı" için deftere yazdığın kararı bile hiçe sayarsan!

Adama sorarlar; "Kararı bir eline silgiyi alarak kurşun kalem ile mi yazdın?"

***

Pandemi devresindeki 8 haftayı adeta bir tiyatro oyununun 8 kez sahnelenmesi gibi oynatırsan!

Adama sorarlar; "Sen tiyatromu oynatıyorsun?"

***

Aslında Trabzonspor'un 2019-2020 sezonunda Süper Lig ikinciliğinin ardından Türkiye Kupası'nı kazandığı 29 Temmuz 2020 tarihine, kötü işler adına TFF'nin yaptıklarını satırlara koyma yerine, bordo-mavililerin şampiyonlukla taçlandıramadığı başarılardan söz ederek damga vursak daha iyi olmaz mı idi?

Olurdu olmasına da, güzellikleri yozlaştırmanın faziletli iş sayılmaya başladığı bu ülkede mahallenin yaramazları bırakmıyorlar ki!

Onu da yarın yapalım. 

Yazarın Diğer Yazıları