On binlerce kişi akın ediyor. Tam 800 yıllık geçmişe sahip. Gidenler geri dönmek istemedi

On binlerce kişi akın ediyor. Tam 800 yıllık geçmişe sahip. Gidenler geri dönmek istemedi
Antalya'nın Akseki ilçesinde 800 yıllık geçmişe sahip Sarıhacılar Mahallesi, görenlerin ilgi odağı haline geliyor. Başta Almanya, Hollanda, Belçika, Rusya ve İngiltere olmak üzere birçok ülkeden turistlerin ziyaret ettiği Sarıhacılar Mahallesi'ndeki 300-400 yıllık düğmeli evler, tarihi cami ve tarihi göç yolu misafirlerini zamanda yolculuğa çıkarıyor.

Tarihi, Roma İmparatorluğu'na kadar uzanan Sarıcılar Mahallesi, Osmanlı mimarisi tarzındaki evleri ve İpek Yolu ile turistlerin ilgisini çekiyor. 2007'de koruma altına alınan ve mahallenin tarihi mekanları fotoğraf çektirmek isteyen çok sayıda insana ev sahipliği yapıyor.

TURİSTLERİN İLGİ ODAĞI HALİNE GELDİ

Sarıhacılar Mahallesi'ndeki 300-400 yıllık düğmeli evler, tarihi cami ve tarihi göç yolu misafirlerini zamanda yolculuğa çıkarıyor. Akseki Kaymakamı Volkan Hülür, "düğmeli evler"in Antalya Valiliği'nin desteğiyle restore edildiğini belirterek "Sarıhacılar'da tarihi yaşatmaya devam ettiriyoruz. Aynı zamanda 600 yıllık bir geçmişi olan camimiz bölgeye özgü iç mimarisiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor. Burayı önümüzdeki dönemlerde yapacağımız yeni projelerle ülke turizminin önemli bir merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz." diye konuştu.

"FOTOĞRAF ÇEKİLMEK İÇİN İDEAL BİR YER"

Fotoğraflarını sosyal medyadan gördüğü ve çok etkilendiği mahalleyi gezmeye gelen Fadime Turpçu da "Tatilimizi değerlendirmek için arkadaşımla geldik. Fotoğraf çekmeyi ve çekilmeyi çok seviyoruz. Burası bunun için ideal bir yer. Düğmeli evleri olsun kervan yolları olsun gerçekten çok güzel bir atmosfere sahip. Sarıhacılar Camisi'ni restorasyon çalışması olduğu için göremedik. Çalışma tamamlandığında camiyi görmeye de geleceğiz." diye konuştu.

60 BİN TURİSTİ AĞIRLADI
Bölgeye gelenlere gönüllü rehberlik yapan mahalle sakinlerinden Fatma Genç, tarihi mahalleyi önceki yıllarda ortalama 60 bin yabancı turistin ziyaret ettiğini söyledi.