Burhan Kuzu’dan Selçuk Dereli’ye ağır itham

Burhan Kuzu’dan Selçuk Dereli’ye ağır itham
Eski futbol hakemi ve CHP Çankaya eski İlçe Başkanı Selçuk Dereli ile AKP'li Burhan Kuzu arasındaki tartışma sosyal medyanın gündemine oturdu.

Eski hakem ve CHP Çankaya eski İlçe Başkanı Selçuk Dereli, maçlardaki tartışmalı pozisyonları değerlendirmek üzere Süper Lig'in 2019-2020 sezonu için yayıncı kuruluş BeIN Sports ile anlaşmıştı.

Ancak Dereli, sezonun ilk maçı olan Denizlispor-Galatasaray müsabakasının ardından programda yer almamış, BeIN Sports'tan yapılan açıklamada da bu sene hakem programı yapılmayacağı ifade edilmişti.

KUZU'YLA TARTIŞMASI SOSYAL MEDYANIN GÜNDEMİNE OTURDU

Selçuk Dereli, bu karara “Hakemliğimi haksız yere elimden aldıkları gibi programı da elimden aldılar” sözleriyle tepki gösterirken AKP'li Burhan Kuzu'nun sözleri ise tartışmayı alevlendirdi.

Dört dönem AKP'den milletvekilliği yapan TBMM Anayasa Komisyonu eski Başkanı Burhan Kuzu, Selçuk Dereli'ye ağır ithamlarda bulundu.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak Dereli'nin hakemlik yaptığı dönemde FETÖ'den talimat aldığını öne süren Kuzu, "beIN Sports, hakemlik yaptığı dönemde FETÖ’den aldığı talimatlarla kararlar veren ve milyonlarda taraftarın tepkisiyle karşılanan Selçuk Dereli ile yeni sezonda yorumculuk anlaşmasını iptal etti. Büyük bir faciadan dönüldü, tebrikler beIN Sports." ifadelerini kullandı.

f0f54526-a1c9-4404-982b-766835d0eef2-(1).jpg

DERELİ'DEN TEPKİ

Kuzu'nun paylaşımına cevap veren Selçuk Dereli ise, "Eğer bu ithamını kanıtlamazsan müfterisin!!!" şeklinde paylaşımda bulundu.

selcukjkj.jpg

KUZU'DAN 'CHP' VURGUSU

Dereli'nin cevabı üzerine tekrar paylaşımda bulunan AKP'li Kuzu, eski hakemin CHP'de siyaset yaptığına vurgu yaparak "Selçuk bey, bunu ben değil bütün futbol kamuoyu biliyor. Milyonlarca Fenerbahçe taraftarı senden nefret ediyor. Fenerbahçelilerden binlerce destek mesajı alıyorum. Ayrıca şuanda CHP’de aktif siyaset yapıyorsun. Futbolu ve Türk hakemliğini daha fazla kirletme." ifadelerini kullandı.

79b15f10-eea7-4fd8-9bdb-1336ec5bb4b3.jpg

GÜLEN'LE ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAFIYLA YANIT VERDİ

Tüm bu gelişmelerin üzerine Selçuk Dereli, AKP'li Burhan Kuzu'nun FETÖ ele başı Fethullah Gülen'le birlikte çekilmiş samimi bir fotoğrafını "Fotoğrafa bakıyorum, Fetullah Gülen’in yanındaki sizsiniz de, sürahi elinde olan ben miyim diye ama onu da hiç benzetemedim!" notuyla paylaştı.

Dereli'nin bu paylaşımı kısa sürede binlerce beğeni aldı.

79b15f10-eea7-4fd8-9bdb-1336ec5bb4b3-(1).jpg

 

ÖZGÜR ÖZEL'DEN SELÇUK DERELİ'YE DESTEK

Eski hakem ve CHP eski Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, beIN Sports ile maçlardaki hakem kararlarını değerlendirmek için anlaşmış fakat dün akşam yayımlanan programda yer almamıştı.

Kanal yetkilileri Dereliye yaptıkları açıklamada bu sene hakem programı yapmayacaklarını söyledi.

Selçuk Dereli kararın ardından yaptığı açıklamada, “Hakemliğimi haksız yere elimden aldıkları gibi programı da elimden aldılar” dedi.

ÖZEL'DEN DERELİ'YE: "BUGÜNLER DE GEÇECEK HOCAM"

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Bein Sports'un Dereli ile ilgili aldığı bu karara Twitter hesabından tepki göstererek, "Önceki dönem Çankaya İlçe Başkanımız, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayımız, milli hakemimiz Selçuk Dereli‘nin Bein Sports ile yaptığı anlaşma iptal edildi. Sebep CHP’li olması. Gün gelecek devran dönecek Bugünler de geçecek hocam, sana söz her şey çok güzel olacak" mesajını paylaştı. 

İşte Özel'in Dereli'ye o destek mesajı:

ozgur-res.jpg