Burhan Kuzu'nun o fotoğrafında yer alan isimlerle konuştum

Günlerdir Cumhuriyet gazetesinin ortaya çıkardığı fotoğraf üzerinden giderek Zindaşti'nin FETÖ-Hukuk-Emniyet-Siyaset bağlantılarını araştırıyorum. Aslında araştırmaya çalışıyorum. Elde ettiğim bilgileri doğrulatmaya çalışıp kamuoyuna aktarmaya çalışıyorum.

Bunu neden yapıyorum?

Öyle ya suya sabuna dokunmadan yazılar da yazabilirdim.

Ben bilgi ve belge ışığında yazılar yazarak kamuoyunu bilgilendirmeyi tercih ettim. İlk köşe yazımda köşe adımı neden "Aşil Topuğu" koyduğumu ve neler yazacağımı da açık açık belirttim.

Bu yazımda daha önce Zindaşti'ye ait yazılarımda belirttiğim kişilerden açıklamalar geldi ve cevap haklarını kullanmak istediler. Normal prosedür tekzip metni ile olur ancak ben bunu bekleme gereği duymuyorum.

Prof. Dr. Burhan Kuzu'nun ve AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in açıklamalarına bir önceki yazımda yer vermiştim.

Bugün ise İlk cevap hakkı AKP Beşiktaş İlçe Başkanı'na ait.

Yazımda Aliye Uzun'un AKP Beşiktaş Kadın Kollarında görev yaptığını belirtmiştim. İlçe Başkanı Ferşat Yıldırım arayarak bu bilginin doğru olduğunu, Aliye Hanım'ın çalışmak istediğini Kadın Kollarında görev aldığını ancak üç yıl önce istifa ettiğini belirtti.

İkinci cevap hakkı yine yazımda adı geçen Akkartal Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Akkartal'a ait.

Zindaşti ifadesinde, Erdal Akkartal hakkında; yat pazarlığı yaptığı, Aliye Uzun ile birlikte kendisini dolandırmak istediğini anladığını, sonrasında da Aliye Uzun'un dergisinin vergisi için Erdal Akkartal ile tartıştığını söylüyordu. Bu tartışmanın sonucunda konuşmak için gittiği sırada çatışmaya girdiğini iddia etmişti.

Erdal Akkartal aradı sorduğum tüm sorularıma da cevap verdi.

Akkartal, Zindaşti ve Burhan Kuzu ile Aliye Uzun vasıtası ile tanıştığını, 3 ya da 4 defa görüştüğünü, Yat satışı konusunun olduğunu aktardı. Yat bedelinin 1.3 milyon Euro olduğunu, Zindaşti ile silahlı çatışmaya girdiğini, Aliye Uzun'un Akkartal Grup adına Gana'da bulunduğunu doğruladı. Aliye Uzun'un Akkartal Grup Yönetim Kurulu üyesi olmadığını söyledi.

Polisler çatışmaya gelmedi mi

Zindaşti ile yat satışının gerçekleşmediği, herhangi bir kapora dahi alınmadığını, dolandırıcılık gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirtti. Aliye Uzun'a ait olan dergiye kuruluş aşamasında Zindaşti'nin değil kendisinin para verdiğini de anlatan Akkartal, Gana'da yatırım yapılacağı haberinin tamamen yalan olduğunu Sabah gazetesinde yayınlanan haberin de doğru olmadığını açıkladı. Akkartal, Zindaşti ile yaşadığı silahlı çatışma nedeninin vergi vs. gibi nedenler ile değil Zindaşti'nin sevgilisi Avukat Naciye adındaki bir kadın nedeni ile ortaya çıktığını söyledi. Zindaşti ve Aliye Uzun arasındaki küfürlü tartışma sonrasında Aliye Uzun tarafından konunun kendisine bildirildiğini kendisinin de telefonda Zindaşti ile konuşurken yaşanan tartışmayla evini basmaya gelen kişilere karşı nefsi müdafaa hakkını kullandığını aktardı.

Akkartal, bu çatışma hakkında ise evinin 150 metre yakınında olan karakol polislerinin çatışmanın yaşandığı gece gelmediğini, ertesi gün şikâyet üzerine geldiğini anlattı. Akkartal, kendisinin Zindaşti hakkında emniyette şikâyetçi olduğunu belirtti.

Üçüncü cevap hakkı ise Aliye Uzun'a ait. Uzun, önce bana sosyal medyadan hakaret etti sonrasında cevap hakkını kullanmak üzere aradığında telefonda hakaret etmeye devam etti. Beni "birilerinin adamı" ya da "amacımın belli olduğu" gibi ithamlar ile nitelendirdi.

Yine de açıklamalarını iletiyorum.

Zindaşti ile nasıl tanıştılar

Aliye Uzun ile telefonda yaptığımız görüşmede Zindaşti'nin ifadesinde belirttiği iddialar ile ilgili olarak; Zindaşti ile cafede tanıştığını, sonrasında Zindaşti'nin ve çalışanlarının kendisine bazı projeler hakkında sunumlar yaptığını anlattı. Yatırım yapmak isteğini kendisine bildirdiğini, kendisinin bu istek üzerine Burhan Kuzu ile Zindaşti'yi tanıştırdığını, Zindaşti ile bir süre daha görüşmeye devam ettiğini aktardı. Kendisine küfür edip Erdal Akkkartal ile çatışmaya girdikten sonra Zindaşti ile bir daha görüşmediğini, Zindaşti hakkında bildiği tüm bilgileri emniyetteki ifadesinde anlattığını Zindaşti'nin çevresindeki kişileri tanımadığını belirtti.

Aliye Uzun'un, Zindaşti'nin emniyette herkesi dinletecek kadar çok güçlü olduğunu, AKP Beşiktaş İlçe teşkilatında davet üzerine çalışmaya başladığını söylemesi dikkatimi çekti.

Akkartal Grup sahibi Erdal Akkartal'ı Zindaşti ve Burhan Kuzu ile kendisinin tanıştırdığını, Zindaşti ile Erdal Akkartal'ın yat alış verişini kendisinin önerdiğini, Gana'da haber yapılan yatırım açıklamasını Grup Yönetimi adına kendisinin yaptığını, Zindaşti ve Erdal Akkartal arasındaki çatışmanın sebebinin kendisi olduğunu, İran heyetinde bulunduğunu, Cumhurbaşkanı ile birlikte birçok iş ziyaretlerinde bulunduğunu doğruladı.

Özetliyorum...

Aliye Uzun, Zindaşti ile çatışma sonrasında bir daha görüşmediğini, Zindaşti'nin kendisine ulaşmaya çalıştığını, hakkında iddia edilen kadın ayarlama gibi ithamları şiddetle reddettiğini söyledi. Uzun, bilgi belge sahibi olanların suç duyurusunda bulunmaları gerektiğini, Zindaşti'nin bu iddiayı kendisini deşifre ettiğinden dolayı ileri sürdüğünü aktardı.

Geçelim bir diğer isme: Emir Ekşioğlu.

Diğer yazılarımda Zindaşti'nin Azerbaycan'da kurulu bir danışmanlık şirketi ile çalıştığını aktarmıştım. Hatta bu şirket Zindaşti hakkında İran'da, İsrail'de Rusya'da lobi faaliyetleri yürütüyordu. Zindaşti hakkında gerek gazetelerde haberler yaptırılmakta gerek ise ikili ilişkileri yürütülüyor. Hatta lobi faaliyetleri çerçevesinde Çeçenistan Cumhurbaşkanı Kadirov ile ikili görüşme yapmasının sağlandığı iddia ediliyor.

Bu faaliyetleri yürüten kişi ise çok genç yaşta çalıştığı erkek dergisi olan BOXER'ı satın alan, AKP'den Hakkari Milletvekili aday adayı olan Emir Ekşioğlu olduğu belirtiliyordu.

Ekşioğlu iddialar ile ilgili sorulara yanıt verdi. Sorularımı ve Ekşioğlu'nun yanıtlarını iletiyorum:

--Zindaşti ile tanışıyor musunuz görüştünüz mü?

Tanışıyorum ama tanımıyordum. Ama biz sonuçta birçok isimle konuşuyoruz. Kişileri araştırmak gibi bir gayemiz yok. İşadamları PR'ının yapılması için bir hizmet alıyor. İllegal durum da değil kim kimdir bilemeyiz. Tanımıyordum yani.

--Azerbaycan'da bir danışmanlık firması ile bağınız var mı?

Evet var. Yeni yeni faaliyete geçiyoruz. Tam aklımda değil ama 10-11 farklı ülkeden çalışanlarımız var. CIA ve KGB'den emekli önemli güvenlik uzmanlarından görüşler alabiliyoruz. Böyle bir oluşumumuz var. Seçimden sonra Ankara'da güzel bir ofis açacağız gizli saklı bir şey değil.

--Yurt dışındaki gazeteler ile bazı kişiler hakkında lobi faaliyetleri yaptığınız iddia ediliyor. Doğru mu?

Özel görüşmeler yaptığımız doğru. Basın ilişkilerinin yanında inşaat şirketi patronlarıyla hükümetten biriyle ya da gazete patronlarıyla görüştürüyoruz. Bu dünyada yapılan legal bir iş. Bunu daha da fazla artırmak istiyoruz. Türkiye yararına da birçok proje sundum sunacağım.

--Çeçenistan Cumhurbaşkanı Kadirov ile görüşüyor musunuz?

Görüşmüyorum. Bu soruları cevaplamam... Bir şirketin ortaklarından biriyim ve yeni gerçekleşen bir şey. Bu soruyu pas geçiyorum çünkü Rusya'da aktif olduğumuz durumlar var.

--Rusya'da danışmanlık yaptığınız bir banka ya da finans kuruluşu var mı?

Var. Rusya'nın en büyük bankalarıyla çalıştık. Rusya, Dağıstan, Çeçenistan bölgesi bankalarıyla İsrail'de görüşmelerimiz sürüyor. Zaten danışmanlık yaptığımız sektörler savunma sanayi bankacılık inşaat ve havacılık. Yani politikanın dışında birçok sektörde iş yapıyoruz.

Cevap haklarını yazdım. Ama benim merak ettiği sorular ne Erdal Akkartal, ne Emir Ekşioğlu ne de Aliye Uzun'la ilgili.

Halen birçok soru cevap bekliyor.

Zindaşti'nin emniyet içerisindeki bağlantıları kimler?

Emniyet içerisindeki bağlantılarını kimler nasıl kurdurdu?

Bu kişiler kimlerin telefon konuşmalarını dinledi?

Hangi davalar ve soruşturmalar "sümen altı" edildi?

İzlemeye devam edeceğiz...

 

 

Yazarın Diğer Yazıları