Burhan Kuzu'nun yanındaki şahıstan yazarımıza hakaret

Burhan Kuzu'nun yanındaki şahıstan yazarımıza hakaret
Gazetemiz yazarı Murat Ağırel’in, köşesine taşıdığı Burhan Kuzu-Naci Şerifi Zindaşti görüşmesinin ardından masada yer alan şahıstan yazarımıza yönelik çirkin açıklamalar geldi.

Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, AKP’li Burhan Kuzu ve uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’nin bir araya geldiği görüşmeyi köşesine taşıdı.

Skandal yemekte yer alan ve hükümetle bağlantısı dikkat çeken bir diğer isim ise Aliye Uzun’du. Ağırel’in “Bir Burhan Kuzu bombası da benden” başlıklı köşe yazısında yer verdiği tutanaklara göre “AK Parti Beşiktaş Kadın Kolları’nda görevli” olarak tanıtan Uzun’un, Zindaşti ile temasları ise dikkat çekiyor.

O İSİMDEN ÇİRKİN SÖZLER!

Ağırel’in yazısı yüz binlere ulaşırken söz konusu masada yer alan isimlerden Aliye Uzun’dan skandal bir çıkış geldi.

Olaya ilişkin açıklama yapmak yerine hakaretler savurmayı tercih eden Uzun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Zindaştinin karakolda verdiği ifadelere 10 tane yalan katıp yayınlıyor da, benim verdiğim cevabı MURAT Ağırer denen gazeteci müsbettesi neden yayınlamıyor?Bumu dürüst gazetecilik?Bu tam bir pu*tur” ifadeleriyle yazarımızı hedef aldı.

AĞIREL’DEN CEVAP: “SEVİYESİZLİK”

Uzun’un skandal paylaşımına Ağırel’den de cevap gecikmedi. Uzun’un hakaretlerini “Seviyesizlik” olarak nitelendiren Ağırel, “Aliye hanımı gazetecelik etik gereği aradım,sosyal medya hesabından mesaj gönderdim. Ne yazık ki ulaşamadım. Şahsın İfade metninin üzerine virgül dahi koymadım” dedi.

Ağırel, Twitter hesabı üzerinden şu açıklamada bulundu:

“Aliye hanımı gazetecelik etik gereği aradım,sosyal medya hesabından mesaj gönderdim. Ne yazık ki ulaşamadım. Şahsın İfade metninin üzerine virgül dahi koymadım. Zira daha fazla bilgi vardı yazmadım. Hakkınızdaki iddia ve videoları da paylaşmadım.Tamamen bilgi ve belgeyi paylaştım.”

“Yazımın sonunda da bu durumu belirtip köşemin açık olduğunu yazdım.Varsa cevabınız ya mahkemeye başvurursunuz veyahut bana cevap olarak gönderirsiniz. Sanatçı müsvettesi=gazeteci müsvettesi! Üslubunuzdaki seviyesizlik şahsınızın seviyesini gösterir.”

AĞIREL NE DEMİŞTİ?

Kuzu-Zindaşti görüşmesini köşesine taşıyan Murat Ağırel, uyuşturucu baronu Zindaşti’nin Türkiye’de tutuklanmasının ardından Emniyet’te verdiği ifadeleri gündeme getirmiş “Uyuşturucu baronu Zindaşti, emniyette verdiği ifadesinde öyle iddialarda bulunuyor ki ayrıntıları dudak uçuklatan cinsten” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Ağırel’in yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Zindaşti, arkadaşlarıyla alem yapmak için kadın bulması için birini arıyor. Aradığı kişi kendisini Aliye Uzun'a yönlendiriyor ve numarasını veriyor. Kadınlar geliyor... Zindaşti polise verdiği ifadesinde Aliye Uzun'un kendisine, "AK Parti Beşiktaş Kadın kollarında görevliyim, benim Ak Parti'de çevrem var" dediğini aktarıyor.

"Sana vatandaşlık alabilirim" dediğini, kendisinin de ona "Vatandaşlık alırsan sana Range Rover cip hediye edeceğim" dediğini söylüyor. Aliye Uzun'un ise cip istemediğini 500 bin lira karşılığında Türk vatandaşı yapacağını söylediğini aktaran Zindaşti, Uzun'un işlemleri başlatmak için 150 bin lira para istemesi üzerine kabul ettiğini belirtiyor.

Zindaşti ifadesinde "Aliye ile ilişkisinin devam ettiğini, bir dergi basımı konusunda kendisine 50 bin lira vererek yardım ettiğini, dergi işleri için toplamda 100 bin lira para harcadığını..." anlatıyor. Savunmadaki bu kısmı özetleyerek yazıyorum."

İlgili Haberler