Burhanettin Kocamaz’dan Alparslan Türkeş paylaşımı

Burhanettin Kocamaz’dan Alparslan Türkeş paylaşımı
31 Mart’ta Demokrat Parti adayı Ayfer Yılmaz’ı destekleyecek olan Burhanettin Kocamaz Mersin halkını demokrasiye sahip çıkmaya davet etti. Kocamaz, Alparslan Türkeş’in “En kötü demokrasi en iyi dikta rejiminden daha iyidir” sözlerini hatırlattı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz, yerel seçimlerde İYİ Parti’den yeniden başkan adayı olmuş, ilgili evrakların Mersin İl Seçim Kurulu’na zamanında verilmemesi nedeniyle yarış dışı bırakılmıştı.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından İYİ Parti ve Burhanettin Kocamaz tarafından, yerel seçimlerde, Demokrat Parti’den girecek olan Ayfer Yılmaz’ın destekleneceği açıklanmıştı.

“ATATÜRK’ÜN EMANETİNE SAHİP ÇIKMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR”

Vatandaşları, oylarını vererek demokrasiye sahip çıkmaya davet eden Kocamaz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Alparslan Türkeş’in bir sözünü hatırlattı.

Kocamaz, “Alparslan Türkeş diyor ki, ‘En kötü demokrasi en iyi dikta rejiminden daha iyidir.’ Aziz Atatürk’ün emanetine sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur” mesajını paylaştı. Burhanettin Kocamaz ayrıca şu açıklamaları paylaştı:

“UNUTMA BAŞKA TÜRKİYE YOK”

“Unutma! Demokrasinin olmadığı yerde barış da olmaz! Sevgi ve hoşgörü, hak ve özgürlükler demokrasi varsa vardır. Demokrasinin olmadığı yerde huzursuzluk, haksızlık, hukuksuzluk ve kavga vardır! Demokrasi insan onuruna yakışan en iyi rejimdir.”

“Unutma! Başka Türkiye yok! Bu ülke hepimizin. Gidecek başka yerimiz yok! Gitmeye de niyetimiz yok. Anca beraber kanca beraber! Barış önemli. Demokrasi daha da önemli.”

“Unutma! Yeni ve bizden sonraki nesillere borcun ve taşıdığın vebal var! Sadece oy vermek yetmez sandığa da sahip çık! Zira devir kötü! Verdiğin oy’un kullandığın iradenin de sandıktan aynı şekilde çıkmasını takip et!”

“Unutma! Hukuk ve Demokrasi herkese lazım. Hukukun ve Demokrasinin olmadığı yerde Adalette olmaz!”

“Oy ver oyunu boz! Bir oydan ne çıkar deme! Sonuç vereceğiniz birer oyla belirlenecektir.”

1-20190311105748.jpg2-20190311105748.jpg3-730.jpg4-428.jpg5-228.jpg